Csatlakozott: A leges-legelején :) Hozzászólások: 486 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: Szerd Dec 10, 2003 1:13 pm Hozzászólás témája: Idézetek...
Ide olyan, mély tartalommal rendelkező, komoly idézeteket várunk, -NEM 1-2 soros aforizmákat!- melyek elgondolkodtathatnak minket, s tanulságaiból mi magunk is okulhatunk, ha akarunk.
Kérjük minden esetben megjelölni kitől származik az idézet!...
(A saját gondolataitokat a Rövid művek tagjaink gyöngyszemeibe tegyétek! Az aforizmáknak -rövidebb bölcsességek, gondolatok- szintén van nyitva másik topik!)
_________________ Si tacuisses, philosophus mansisses.
Legutóbb JeepCKing szerkesztette (Szerd Dec 10, 2003 1:32 pm), összesen 2 alkalommal
Csatlakozott: A leges-legelején :) Hozzászólások: 486 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: Szerd Dec 10, 2003 1:23 pm Hozzászólás témája:
A cipő
Gandhi egy ízben épp felszállt a vonatra, amikor az egyik cipője lecsúszott, és a vágány mellé esett. Nem tudta felszedni, mert a szerelvény közben elindult. Utitársai elképedésére, nyugodtan levette a másikat is, és a párja mellé hajította. Az egyik kísérője megkérdezte, miért tette ezt.
- Az a szegény ember, aki majd megtalálja - mosolygott Gandhi -, így használható lábbelihez jut.
Ismeretlen szerző
Idézet származása:
Erőleves a léleknek című kiadvány. _________________ Si tacuisses, philosophus mansisses.
Elküldve: Csüt Dec 11, 2003 3:46 pm Hozzászólás témája:
Lyl írta:
A kedvenc idézeteim Vavyan Fabletől valók, aki sokszor feledkezik korunk gondjainak bocolgatásába. Néhány:
(A médiáról és sztárolásról
'Egyél tehénsz@rt! Hat millió légy nem tévedhet!'
'Ha az emberek reálisan szemlélnék a múltjukat, akkor a történelmet nem tanítanák, hanem szégyellnék.'
'Az őszinteség a szadizmus egyik fajtája.'
'A békéhez két fél kell. A háborúhoz egy is elég.'
Kedves Lyl!
Ne haragudj, de nem egészen ilyenekre gondoltam a fórum megnyitásakor, és ha jól emlékszem, akkor ezt már beírtad a NEVESSÜNK... fórumba is. Azért itt hagyom... _________________ Si tacuisses, philosophus mansisses.
Csatlakozott: Jan 12, 2004 Hozzászólások: 13 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: Pént Jan 16, 2004 7:11 pm Hozzászólás témája:
Kedvenc idézetem Kosztolányitól származik (de ne kérdezzétek, hogy melyik Esti Kornélos novellájából, mert azt biza' már nem tudom; aki tudja, mondja meg, köszönöm):
"Pajtás, én nem születtem arra, hogy megmentsem az emberiséget, amelyik, mikor nem sújtja tűzvész, árvíz és döghalál, háborúkat rendez, és mesterségesen idézi elő a tűzvészt, az árvizet és a döghalált. Rég levettem én a kezem az úgynevezett társadalomról, nem is vagyok vele egy."- így Esti Kornél, akit Kosztolányi többek közt magáról mintázott...
Csatlakozott: Jan 02, 2004 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: Hétfő Jan 19, 2004 4:33 pm Hozzászólás témája:
Ez az egyik kedvenc művem, és ez egy nagyon igaz s érdekes gondolatmenet.
"...igazán jó művek csak a gonosz élet nyomása alatt születhetnek, hogy aki él, az nem dolgozik, és meg kell halni ahhoz, hogy valaki egészen az alkotók sorába jusson."
Előfordulhat,hogy néhányatok olvasta ezt már tőlem,de úgy gondolom,ez elég komoly tartalommal bír...
Csatlakozott: Oct 28, 2003 Hozzászólások: 94 Tartózkodási hely: Szombathely
Elküldve: Szerd Feb 11, 2004 2:17 pm Hozzászólás témája:
Mert nem lehet csak a valóságnak, a célszerűnek élni... Valami fölösleges is kell az élethez, valami rikító és csillogó, valami szépség, ha még olyan olcsó szépség is. Az emberek legtöbbje nem bír a szépség káprázata nélkül élni. Valami kell, ha más nem, egy hatásos képeslap, mely - vörös és arany színekben - a naplementét ábrázolja vagy a hajnalt az erdőben. Ilyenek vagyunk.
Elküldve: Hétfő Feb 23, 2004 10:35 pm Hozzászólás témája: Márai Sándor: A feladatról és a pillanatról
Vigyázz arra, hogy ne mulaszd el a pillanatot, amely csak a te pillanatod, műved kivitelének végzetszerűen kijelölt időszaka.
Kényelem, szöszmötölés, gyávaság, lustaság néha késleltetik feladatod kivitelét, noha szíved mélyén tudod jól, hogy az idő telítve van azzal,
amit rajtad keresztül el akar mondani, s egy pillanatot sem mulaszhatsz, mert elmondja más helyetted, s nem úgy mondja el, ahogyan te jónak és igaznak hiszed.
Tudományban, művészetben, irodalomban, közéletben vannak ilyen sürgető pillanatok, mikor egy igazság megérett és ki kell mondani.
S ha végzetesen éppen téged jelölt ki e feladatra a sors, ne késlekedj, mint a rossz színész, aki elmulasztja a jelenet végszavát.
Nemcsak műved, az idő is van. S az időn belül megvan a te pillanatod, melyet nem szabad elmulasztani. /Márai Sándor: A feladatról és a pillanatról/
Legutóbb Vox_humana szerkesztette (Szerd Feb 08, 2006 11:10 am), összesen 2 alkalommal
Elküldve: Szomb Feb 28, 2004 5:29 pm Hozzászólás témája:
"...akkor figyelni kezdem magam körül az embereket és rámtör a rettegés. Az arcokból mohóságot és izgalmat, unalmat és veszélyt, megbízhatatlanságot és kétszínűséget olvasok ki: egyikükről sem sugárzik az értelem felsőbbrendű nyugalma. Mintha belülről az állat feszítené őket, és várom, hogy megkezdődjék ... a visszarendeződés. Tudom, hogy képzelődöm, és kételkedésem ellenére valódi férfiak és nők vesznek körül, akik tökéletesen értelmes lények, és meg is maradnak annak. Tele vannak emberi kívánságokkal, ... Mégis borzadom tőlük, menekülök kíváncsi tekintetük elől, kerülöm kérdéseiket... Minél messzebb szeretnék lenni tőlük: egyedül."
Elküldve: Vas Feb 29, 2004 2:14 pm Hozzászólás témája: Idézetek
Szia Nerina!
Nem tudom kitől idéztél, de köszönöm.
Egy idő óta én is valami "visszarendeződés"-ről álmodozom.
Nagyon sziven találtak ezek a gondolatok, ez az érzés.
Elküldve: Vas Feb 29, 2004 4:24 pm Hozzászólás témája: Idézetek a nagyoktól...
Jevtusenkó Talizmán c. elbeszéléséből...
A költőhöz odament a tengerparton a kislány és elkezdett vele beszélgetni...
"-Te mindíg így vagy? Így egyedül?
-Néha még rosszabbul is. -mondta neki a költő.
-Hogyan lehet rosszabbul?
-Úgy, hogy az ember nincs egyedül, mégis egyedül van...
-Akarod, hogy a feleséged legyek?
-Hát tudod te mit jelent az hogy feleség? Mit jelent feleségnek lenni?
-Tudom hát! Nagyon szeretni!
-És nagyon szeretni mit jelent?
-Úgy csinálni mindent, hogy neked jó legyen, és hogy ne legyél egyedül még akkor sem, amikor egyedül vagy."
Legutóbb Vox_humana szerkesztette (Szerd Feb 08, 2006 11:12 am), összesen 2 alkalommal
Elküldve: Vas Feb 29, 2004 5:12 pm Hozzászólás témája: Re: Idézetek
Vox_humana írta:
Szia Nerina!
Nem tudom kitől idéztél, de köszönöm.
Egy idő óta én is valami "visszarendeződés"-ről álmodozom.
Nagyon sziven találtak ezek a gondolatok, ez az érzés.
Szia!
Sajnos én sem tudom. Néhány éve írtam ki egy könyvből. A zárógondolata. Sokszor érzem , olyankor mindig eszembe jut... Tudom, hogy egy ismert író ismert írása, de egyszerűen képtelen vagyok felidézni ki-mi az. Rövidzárlat. Agyhalál... Talán vki tud segíteni. Kulcsszavak, amik beugranak:
-film is készült belőle néhány éve, ismert színészekkel
-sziget
-szörnyek /állatok?/
-kísérlet
...
Elküldve: Vas Feb 29, 2004 5:28 pm Hozzászólás témája:
"Vonz a múlt, de a jelen elrémít, mert a jövő a halál.
Sajnálok mindent, ami megtörtént, siratok mindenkit, aki meghalt; szeretném megállítani az időt, a pillanatot. De az idő halad, siet, múlik, percről percre elvisz valamit belőlem a holnap megsemmisülésébe.
És soha többé nem fogok újra élni..."
"- Az embereknek vezető kell! Aki kiáll eléjük és vezeti őket! Nem érdekli őket, ha elérhetetlenül messze van, egy nagy vezető délibábjáért átkelnek a sivatagon a nemlétező oázisig és megisszák a homokot érte!
Kisvártatva a válasz:
- Az emberek nem azért isszák meg a homokot, mert szomjasak... hanem mert nem tudják mi a különbség a homok és a víz között"
Igaz hogy a "Szerelem a Fehérházban" című filmből származik, az elnök és a kabinetfőnök párbeszéde... de szerintem elég mély igazságtartalma van _________________ "Egy álmot álmodék, de álmom eltávozott tőlem..."
"Az élet álom, és egyszer minden álom véget ér... de mindig rossz-e felébredni? Nem... nem mindig az" - Ismeretlen szerzőktől
"Tedd azt, amit akarsz" (az AURIN felirata a Végtelen Történetben)
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban