Üdvözöllek az Amatõr Mûvészek Fóruma weboldalon!
Név: Jelszó:

Naptár & pontos idő

Google hirdetések...

www.BookLook.hu

Főmenü
Személyes

· Főoldal
· Regisztráció
· Bejelentkezés

Navigáció

· Hallgatható irodalom
· Iratrendező
· Linkajánló
· Művek szerzőnként
· Témaköreink
· Utolsó események

Szolgáltatások

· Blog: virtuális napló
· Flash játékok
· Képeslapküldő
· Kritikák
· Média album
· Megjelent könyveink
· Tudástár [lexikon]
· Zenék...

Információ

· Hírek, újdonságok
· Pályázatok
· Partnereink
· RSS Csatornáink [AMF]

Kommunikáció

· Fórumaink
· Impresszum

Statisztikák

· Top 10

Hasznos lehet...

· Online Helyesírási Szótár

Könyvajánló

aranytk:
A Lélek magányossága

Arany Tóth Katalin: A Lélek magányossága

"A belső békétlenség útja a kilábalás és az ön-megtalálás útvesztőjében, keresztként hordozott vágyak gyötrelmével. Ez Arany-Tóth Katalin ver...

Tovább...

Tagjainknak
Üdvözlet, Látogató
[ Belépés | Regisztráció ]

Tagjaink:
Utolsó: kingush
Új tag ma: 0
Új tag tegnap: 2
Összes tag: 7298
Várakozó: 2

Online látogatók:
Látogató: 20
Regisztrált: 11
Összes: 38
Ebből 7 keresőrobot

Jelenlévők:
  Bari
  BladeAttila
  ceglediirenke
  ibitke
  karolyszabo
  majdnemnulla
  mermaid
  nyilas
  PiaNista
  TiTi_
  why-att

www.bioetanol.hu

Amatőr Művészek Fóruma :: Téma megtekintése -- Idézetek...

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok     RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Idézetek...
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,
16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,
31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45,
46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66
Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Elődeink szavai... ->
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
JeepCKing
Főszerkesztő
Főszerkesztő

HozzászólásElküldve: Szerd Dec 10, 2003 1:13 pm    Hozzászólás témája: Idézetek... Hozzászólás az előzmény idézésével

icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
Ide olyan, mély tartalommal rendelkező, komoly idézeteket várunk, -NEM 1-2 soros aforizmákat!- melyek elgondolkodtathatnak minket, s tanulságaiból mi magunk is okulhatunk, ha akarunk.
Kérjük minden esetben megjelölni kitől származik az idézet!...

(A saját gondolataitokat a Rövid művek tagjaink gyöngyszemeibe tegyétek! Az aforizmáknak -rövidebb bölcsességek, gondolatok- szintén van nyitva másik topik!)
icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif

Legutóbb JeepCKing szerkesztette (Szerd Dec 10, 2003 1:32 pm), összesen 2 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése FElhasználó weblapjának megtekintése AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
JeepCKing
Főszerkesztő
Főszerkesztő

HozzászólásElküldve: Szerd Dec 10, 2003 1:23 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A cipő

Gandhi egy ízben épp felszállt a vonatra, amikor az egyik cipője lecsúszott, és a vágány mellé esett. Nem tudta felszedni, mert a szerelvény közben elindult. Utitársai elképedésére, nyugodtan levette a másikat is, és a párja mellé hajította. Az egyik kísérője megkérdezte, miért tette ezt.

- Az a szegény ember, aki majd megtalálja - mosolygott Gandhi -, így használható lábbelihez jut.

Ismeretlen szerző
Idézet származása:
Erőleves a léleknek című kiadvány.
Lyl
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Szerd Dec 10, 2003 9:55 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A kedvenc idézeteim Vavyan Fabletől valók, aki sokszor feledkezik korunk gondjainak bocolgatásába. Néhány:

(A médiáról és sztárolásrólicon_smile.gif
'Egyél tehénsz@rt! Hat millió légy nem tévedhet!'

'Ha az emberek reálisan szemlélnék a múltjukat, akkor a történelmet nem tanítanák, hanem szégyellnék.'

'Az őszinteség a szadizmus egyik fajtája.'

'A békéhez két fél kell. A háborúhoz egy is elég.'
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
JeepCKing
Főszerkesztő
Főszerkesztő

HozzászólásElküldve: Csüt Dec 11, 2003 3:46 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lyl írta:
A kedvenc idézeteim Vavyan Fabletől valók, aki sokszor feledkezik korunk gondjainak bocolgatásába. Néhány:
(A médiáról és sztárolásrólicon_smile.gif
'Egyél tehénsz@rt! Hat millió légy nem tévedhet!'
'Ha az emberek reálisan szemlélnék a múltjukat, akkor a történelmet nem tanítanák, hanem szégyellnék.'
'Az őszinteség a szadizmus egyik fajtája.'
'A békéhez két fél kell. A háborúhoz egy is elég.'

Kedves Lyl!

Ne haragudj, de nem egészen ilyenekre gondoltam a fórum megnyitásakor, és ha jól emlékszem, akkor ezt már beírtad a NEVESSÜNK... fórumba is. Azért itt hagyom...
Gordon
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Pént Jan 16, 2004 7:11 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedvenc idézetem Kosztolányitól származik (de ne kérdezzétek, hogy melyik Esti Kornélos novellájából, mert azt biza' már nem tudom; aki tudja, mondja meg, köszönöm):

"Pajtás, én nem születtem arra, hogy megmentsem az emberiséget, amelyik, mikor nem sújtja tűzvész, árvíz és döghalál, háborúkat rendez, és mesterségesen idézi elő a tűzvészt, az árvizet és a döghalált. Rég levettem én a kezem az úgynevezett társadalomról, nem is vagyok vele egy."- így Esti Kornél, akit Kosztolányi többek közt magáról mintázott...

Gordon H. Glee
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése FElhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
alkonyfény
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Hétfő Jan 19, 2004 4:33 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ez az egyik kedvenc művem, és ez egy nagyon igaz s érdekes gondolatmenet.

"...igazán jó művek csak a gonosz élet nyomása alatt születhetnek, hogy aki él, az nem dolgozik, és meg kell halni ahhoz, hogy valaki egészen az alkotók sorába jusson."

Előfordulhat,hogy néhányatok olvasta ezt már tőlem,de úgy gondolom,ez elég komoly tartalommal bír...

alkonyfény
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
alkonyfény
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Kedd Feb 03, 2004 12:19 pm    Hozzászólás témája: Idézet Hozzászólás az előzmény idézésével

Találtam egy régi idézetet,amit az egyik füzetembe írtam...
Horváth Imrétől származik...nem tudom hányan ismerik...

"Mint magadat,így munkáld a világot.
Tedd teljessé,mi csak tökéletes.
Tetteidben túl kell élned halálod,
megszületni másként nem érdemes."

alkonyfény
Vissza az elejére
tucsok
Intenzív csevegő
Intenzív csevegő

HozzászólásElküldve: Szerd Feb 11, 2004 2:17 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mert nem lehet csak a valóságnak, a célszerűnek élni... Valami fölösleges is kell az élethez, valami rikító és csillogó, valami szépség, ha még olyan olcsó szépség is. Az emberek legtöbbje nem bír a szépség káprázata nélkül élni. Valami kell, ha más nem, egy hatásos képeslap, mely - vörös és arany színekben - a naplementét ábrázolja vagy a hajnalt az erdőben. Ilyenek vagyunk.

Márai Sándor

icon_wink.gif
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése FElhasználó weblapjának megtekintése
tucsok
Intenzív csevegő
Intenzív csevegő

HozzászólásElküldve: Kedd Feb 17, 2004 8:42 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

"Víz létezik a világon, ezt nem a halak találták ki."

"Nem bízhatsz olyan emberben, akinek a házát nem ismered."

Coelho
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése FElhasználó weblapjának megtekintése
tucsok
Intenzív csevegő
Intenzív csevegő

HozzászólásElküldve: Kedd Feb 17, 2004 8:44 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

"... és megölelt, mint aki először ölel, mint aki utoljára ölel..."

Hermay Gizella
Vissza az elejére
alkonyfény
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Hétfő Feb 23, 2004 9:48 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

"A nemes lelkű ember önhittség nélkül öntudatos,az alacsonyrendű ember öntudat nélkül önhitt."

Írta ezt Kung-Ce
Vissza az elejére
Vox_humana
Szerkesztő/moderátor
Szerkesztő/moderátor

HozzászólásElküldve: Hétfő Feb 23, 2004 10:35 pm    Hozzászólás témája: Márai Sándor: A feladatról és a pillanatról Hozzászólás az előzmény idézésével

Vigyázz arra, hogy ne mulaszd el a pillanatot, amely csak a te pillanatod, műved kivitelének végzetszerűen kijelölt időszaka.
Kényelem, szöszmötölés, gyávaság, lustaság néha késleltetik feladatod kivitelét, noha szíved mélyén tudod jól, hogy az idő telítve van azzal,
amit rajtad keresztül el akar mondani, s egy pillanatot sem mulaszhatsz, mert elmondja más helyetted, s nem úgy mondja el, ahogyan te jónak és igaznak hiszed.
Tudományban, művészetben, irodalomban, közéletben vannak ilyen sürgető pillanatok, mikor egy igazság megérett és ki kell mondani.
S ha végzetesen éppen téged jelölt ki e feladatra a sors, ne késlekedj, mint a rossz színész, aki elmulasztja a jelenet végszavát.
Nemcsak műved, az idő is van. S az időn belül megvan a te pillanatod, melyet nem szabad elmulasztani. /Márai Sándor: A feladatról és a pillanatról/ icon_exclaim.gif

Legutóbb Vox_humana szerkesztette (Szerd Feb 08, 2006 11:10 am), összesen 2 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése FElhasználó weblapjának megtekintése AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
Nerina
Intenzív csevegő
Intenzív csevegő

HozzászólásElküldve: Szomb Feb 28, 2004 5:29 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

"...akkor figyelni kezdem magam körül az embereket és rámtör a rettegés. Az arcokból mohóságot és izgalmat, unalmat és veszélyt, megbízhatatlanságot és kétszínűséget olvasok ki: egyikükről sem sugárzik az értelem felsőbbrendű nyugalma. Mintha belülről az állat feszítené őket, és várom, hogy megkezdődjék ... a visszarendeződés. Tudom, hogy képzelődöm, és kételkedésem ellenére valódi férfiak és nők vesznek körül, akik tökéletesen értelmes lények, és meg is maradnak annak. Tele vannak emberi kívánságokkal, ... Mégis borzadom tőlük, menekülök kíváncsi tekintetük elől, kerülöm kérdéseiket... Minél messzebb szeretnék lenni tőlük: egyedül."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése FElhasználó weblapjának megtekintése
Vox_humana
Szerkesztő/moderátor
Szerkesztő/moderátor

HozzászólásElküldve: Vas Feb 29, 2004 2:14 pm    Hozzászólás témája: Idézetek Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Nerina!
Nem tudom kitől idéztél, de köszönöm.
Egy idő óta én is valami "visszarendeződés"-ről álmodozom. icon_cry.gif
Nagyon sziven találtak ezek a gondolatok, ez az érzés.
icon_exclaim.gif
Vissza az elejére
Vox_humana
Szerkesztő/moderátor
Szerkesztő/moderátor

HozzászólásElküldve: Vas Feb 29, 2004 4:24 pm    Hozzászólás témája: Idézetek a nagyoktól... Hozzászólás az előzmény idézésével

Jevtusenkó Talizmán c. elbeszéléséből...

A költőhöz odament a tengerparton a kislány és elkezdett vele beszélgetni...

"-Te mindíg így vagy? Így egyedül?
-Néha még rosszabbul is. -mondta neki a költő.
-Hogyan lehet rosszabbul?
-Úgy, hogy az ember nincs egyedül, mégis egyedül van...
-Akarod, hogy a feleséged legyek?
-Hát tudod te mit jelent az hogy feleség? Mit jelent feleségnek lenni?
-Tudom hát! Nagyon szeretni!
-És nagyon szeretni mit jelent?
-Úgy csinálni mindent, hogy neked jó legyen, és hogy ne legyél egyedül még akkor sem, amikor egyedül vagy."

Legutóbb Vox_humana szerkesztette (Szerd Feb 08, 2006 11:12 am), összesen 2 alkalommal
Vissza az elejére
Vendég

HozzászólásElküldve: Vas Feb 29, 2004 5:12 pm    Hozzászólás témája: Re: Idézetek Hozzászólás az előzmény idézésével

Vox_humana írta:
Szia Nerina!
Nem tudom kitől idéztél, de köszönöm.
Egy idő óta én is valami "visszarendeződés"-ről álmodozom. icon_cry.gif
Nagyon sziven találtak ezek a gondolatok, ez az érzés.
icon_exclaim.gif

Szia!
Sajnos én sem tudom. Néhány éve írtam ki egy könyvből. A zárógondolata. Sokszor érzem icon_cry.gif , olyankor mindig eszembe jut... Tudom, hogy egy ismert író ismert írása, de egyszerűen képtelen vagyok felidézni ki-mi az. Rövidzárlat. Agyhalál... Talán vki tud segíteni. Kulcsszavak, amik beugranak:
-film is készült belőle néhány éve, ismert színészekkel
-sziget
-szörnyek /állatok?/
-kísérlet
...
Vissza az elejére
Nerina
Intenzív csevegő
Intenzív csevegő

HozzászólásElküldve: Vas Feb 29, 2004 5:14 pm    Hozzászólás témája: Re: Idézetek Hozzászólás az előzmény idézésével

Én voltam az Ismeretlen is.... icon_eek.gif
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése FElhasználó weblapjának megtekintése
Nerina
Intenzív csevegő
Intenzív csevegő

HozzászólásElküldve: Vas Feb 29, 2004 5:28 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

"Vonz a múlt, de a jelen elrémít, mert a jövő a halál.
Sajnálok mindent, ami megtörtént, siratok mindenkit, aki meghalt; szeretném megállítani az időt, a pillanatot. De az idő halad, siet, múlik, percről percre elvisz valamit belőlem a holnap megsemmisülésébe.
És soha többé nem fogok újra élni..." icon_cry.gif icon_cry.gif

Ezt viszont tudom, hogy Maupassanttól idéztem. icon_wink.gif
Vissza az elejére
Vox_humana
Szerkesztő/moderátor
Szerkesztő/moderátor

HozzászólásElküldve: Csüt Márc 04, 2004 3:21 pm    Hozzászólás témája: Re: Idézetek Hozzászólás az előzmény idézésével

Nerina írta:
Én voltam az Ismeretlen is.... icon_eek.gif

Semmi gond icon_razz.gif vendégként is szeretettel látunk. icon_wink.gif
Vissza az elejére
Will
Intenzív csevegő
Intenzív csevegő

HozzászólásElküldve: Szomb Márc 13, 2004 3:55 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

"- Az embereknek vezető kell! Aki kiáll eléjük és vezeti őket! Nem érdekli őket, ha elérhetetlenül messze van, egy nagy vezető délibábjáért átkelnek a sivatagon a nemlétező oázisig és megisszák a homokot érte!
Kisvártatva a válasz:
- Az emberek nem azért isszák meg a homokot, mert szomjasak... hanem mert nem tudják mi a különbség a homok és a víz között"

Igaz hogy a "Szerelem a Fehérházban" című filmből származik, az elnök és a kabinetfőnök párbeszéde... de szerintem elég mély igazságtartalma van
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése FElhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Elődeink szavai... Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,
16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,
31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45,
46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66
Következő
1 / 66 oldal

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Page Generation: 0.516 Seconds

Webtop MediaCenter.hu LinkBank Magyar Honlap Linkek Webtop Webtop. MediaCenter.hu.
Google PageRank kijelző: CamelPark SEO tools
Google PageRank RSS csatornáink

:: Chronicles phpbb2 style by Jakob Persson :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::