Üdvözöllek az Amatõr Mûvészek Fóruma weboldalon!
Név: Jelszó:

Naptár & pontos idő

Google hirdetések...

www.BookLook.hu

Főmenü
Személyes

· Főoldal
· Regisztráció
· Bejelentkezés

Navigáció

· Hallgatható irodalom
· Iratrendező
· Linkajánló
· Művek szerzőnként
· Témaköreink
· Utolsó események

Szolgáltatások

· Blog: virtuális napló
· Flash játékok
· Képeslapküldő
· Kritikák
· Média album
· Megjelent könyveink
· Tudástár [lexikon]
· Zenék...

Információ

· Hírek, újdonságok
· Pályázatok
· Partnereink
· RSS Csatornáink [AMF]

Kommunikáció

· Fórumaink
· Impresszum

Statisztikák

· Top 10

Hasznos lehet...

· Online Helyesírási Szótár

Könyvajánló

ceto:
Két szemem forrása...

Nógrádi Zoltán: Két szemem forrása
A könyv kedvenc verseimet tartalmazza, amelyeket 2000 és 2005 novembere között írtam. Főleg érzelmekről szól, "egy amatőr lélek" gondolatai a szerelemrő...

Tovább...

Tagjainknak
Üdvözlet, Látogató
[ Belépés | Regisztráció ]

Tagjaink:
Utolsó: kingush
Új tag ma: 0
Új tag tegnap: 2
Összes tag: 7298
Várakozó: 2

Online látogatók:
Látogató: 18
Regisztrált: 7
Összes: 33
Ebből 8 keresőrobot

Jelenlévők:
  alkotok
  art-tur
  ibitke
  karolyszabo
  mermaid
  vitorla
  Wenus

www.bioetanol.hu

Amatőr Művészek Fóruma :: Téma megtekintése -- Az első rendezvényünk...

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok     RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Az első rendezvényünk...
Ugrás oldalra 1, 2
Következő

Új téma nyitása   Zárt téma; nem szerkesztheted a hozzászólásokat, vagy nem készíthetsz

választ    Tartalomjegyzék -> Kiállítások, irodalmi estek ->
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  

Mit szóltok ehhez a dologhoz?
Ez egy szenzációs lehetőség, nagyon örülök neki
70%
 70%  [ 14 ]
Igen, ez jó dolog...
30%
 30%  [ 6 ]
Jó, jó, de elájulni nem fogok tőle
0%
 0%  [ 0 ]
Ez engem egyáltalán nem érdekel
0%
 0%  [ 0 ]
Minek ez a hírverés? Nekem elég az interneten is...
0%
 0%  [ 0 ]
Összes szavazat : 20

Szerző Üzenet
JeepCKing
Főszerkesztő
Főszerkesztő

HozzászólásElküldve: Hétfő Márc 22, 2004 8:27 am    Hozzászólás témája: Az első rendezvényünk... Hozzászólás az előzmény idézésével

Közel két éves internetes megjelenés után eljött az idő, hogy kilépjünk a világháló korlátain kívülre, ki a nagyvilágba, hogy ott is megmutassuk magunkat. A sors úgy hozta, hogy első ízben vidéken jelenhetünk meg, konkrétabban a Békés megyében található Szarvas, Békésszentandrás és Csabacsűd településeken.

A híreink rovatban már olvashattatok néhány dolgot a rendezvényről, de mint az várható volt, azóta történt némi változás. Azok kedvéért, akik esetleg most olvassák először, röviden összefoglalnám miről is szól ez az egész.

Májusban rendezünk egy három települést érintő kiállítássorozatot, melynek 13-i megnyitóján mindhárom településen egy-egy órás irodalmi esttel kezdünk. A megnyitó mindhárom helyszínen ugyanazon a napon van egy-egy órás csúsztatással. A híreink rovatban azt írtam, hogy ez egy háromszor három hetes rendezvény, de azóta kicsit módosult a dolog. Mivel Szarvason a helyi Tessedik Sámuel Múzeumban kapunk egy termet, és az csak egy hétre szabad, így ott csak egy hétig leszünk láthatóak. Békésszentandráson biztos a három hét, mert ott a helyi könyvtárban kaptunk helyet, s az szabad erre az időre. Valószínűleg Csabacsűdön is három hetet leszünk, de erről majd később tudok bővebben beszélni, mert még folyik az egyeztetés a településsel.

Szerintünk, szervezők szerint ez egy igen nagy lehetőség, hiszen most mégtöbb embernek mutathatjátok meg magatokat, s ráadásul a helyi médián keresztül is lesz erre lehetőség. Ha kis szerencsénk van, akkor még országos média is jelen lehet, bár erre kicsi az esély...

A rendezvényen nem csak mi fogjuk magunkat képviseltetni. Felkértem az Amatőr Művészek Honlapjának vezeteőségét az együttműködésre, ami részükről küldött két művészben fog megnyilvánulni. Ez amolyan fogjunk össze dolog...

Hol is tartunk most?
Jelenleg folyik az irodalmi művek összeválogatása az eladásra. Ha ez megvan, akkor ezekből - természetesen a szerzők előzetes engedélyével - elkezdődik a műsorok összeállítása. Ezzel párhuzamosan keressük a lehetséges előadókat, mert hát arra is szükség lenne. Ezúton szeretnék minden kedves tagot felkérni a segítségre. Ha találsz az oldalon olyan művet, ami szerinted nagyközönség elé való, akkor annak címét és előadóját küldd el üziben Jessykának, vagy nekem (Jeep), s majd én továbbítom. Továbbá, ha úgy érzed lenne kedved leutazni, és előadnóként szerepelni, akkor jelentkezz nálam (Jeep). Legyetek bátrak, és merjetek vállalkozni, hiszen erről szól ez az egész...

Szintén párhuzamosan folyik a képek beválogatása. Már megvannak a szerzőink, s nagyjából a résztvevő képek is megvannak. Ezen a részén már csak apró finomítgatásokra van szükség. Ahogy ez is pontosan körvonalazódik, közzétesszük a résztvevő művészek nevét. Egyelőr annyit, hogy kb 80-150 képpel fogunk felvonulni. Ez azért szerintem nem semmi...

És most, a sok fecsegés után jöjjön néhány beígért fotó...

Ez az épület a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum. Ennek nagytermében kapunk helyet egy hétre. Sajnos belülről nincsenek fotók, mert lentlétünkkor zárva volt. Ilyen a hétvége... icon_sad.gif

Ez a két kép pedig a békésszentandrási könytárat ábrázolja. Az első kép kívülről, hiszen egy igen szép épületről van szó, a második pedig belülről. Azaz leginkább a képek majdani helyéül szolgáló paravánokat, no meg engem, mert Jessyka elfelejtett lehagyni a képről. icon_smile.gif Lehet nekem is rá kellett volna fotóznom őt a múzeumi képre? Mellékesen jegyzem meg, hogy a könyvtár előtt látható szobor Mladonyiczky Béla szobrászművész émlékét őrzi. (ha valakit érdekel, akkor eme három településről találhat még egyéb képeket a média albumban a nevem alatt!)

Nos, nagyjából ennyi egyelőre. Végezetül ismét megkérek mindenkit, hogy ha olvas olyan művet, amiről úgy véli nagyközönség elé való, akkor annak címét és szerzőjét postázza Jessykának, vagy nekem(Jeep), illetve aki úgy gondolja lenne kedve előadóként megjelenni a helyszínen, az jelentkezzen nálam...

Ezen kívül bárminemű kérdésetek, véleményetek lenne, ebbe a fórumba megírhatjátok nyugodtan. Ahogy az események peregnek, úgy fogom én is folyamatosan megírni ide az új dolgokat, valamint igyekszem majd településtérképeket beszerezni, hogy segítségül legyen az esetlegesen leutazóknak...

Jaaa! És szavazzatok ezerrel, mert kíváncsi vagyok ti mit gondoltok erről, hiszen ez elsősorban értetek, nektek történik.

A szervezésben résztvevők:
Jessyka, Vox_humana, Szabó E. Éva, Gordon, JeepCKing

(ez a fórum már le van zárva! CSAK OLVASHATÓ!)

Legutóbb JeepCKing szerkesztette (Csüt Ápr 14, 2005 6:02 am), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése FElhasználó weblapjának megtekintése AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
Jessyka
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Kedd Márc 23, 2004 11:44 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jeep! Sikerült letisztáznom az időpontokat a Mercedes céggel, így megszereztem a megbeszélt 3 alkalomra az autót. A képek le és visszaszállítására olyan autót kértem, aminek nagy a raktere, és legalább 4 fő le tud menni vele a sofőrrel együtt. Ezekre a napokra ne nagyon szervezzél be senkit, mert rajtunk és Évin kívül nem fogunk tudni mást levinni. A kiállítás megnyitóra azonban egy kisbuszt kértem, ami 7 személyes sofőrrel együtt. Ezzel már remélem kicsit jobban tudunk gazdálkodni. A benzinpénzt viszont a lenti pénzekből kell megoldani, mert a Mercedes csak az autókat biztosítja, mivel elég régi a munkakapcsolatom velük, viszont a benzinbe nem száll bele, mert egyenlőre nem kíván ilyen megmozdulásokat anyagilag támogatni. Még Békésszentandrás és Csabacsüd nem nyilatkozott pénzileg, de Szarvast már biztos tudjuk. Remélem a héten a másik két helyen is tudnak infót adni. Csabacsüd is 100%, még hívni fog a hölgy engem a pontos idő miatt, hogy mikor megyünk feltenni a képeket, s hogy pontosan mikor kezdjük náluk a megnyitót. Ők igazodnak a miáltalunk megadott időponthoz icon_smile.gif
Úgy érzem elég sok gyöngyszemet sikerült már legyűjtenem a művekből, de még dolgozom rajta. Jó lenne azért, ha művésztársaink is küldenék a javaslataikat, hogy minél előbb össze tudjuk állítani a 3 helyszín műsorát és még felkészülni is legyen időnk. Eddig még egy javaslat sem érkezett hozzám icon_sad.gif Ez azért elszomorít, mert egy ilyen lehetőséget jól meg kellene ragadni, hogy utána még több ilyen nyilvánosságot kapjunk.
Hamarosan jelentkezem az újabb infóval icon_smile.gif
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sosan
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Szerd Márc 24, 2004 8:20 pm    Hozzászólás témája: Kiállítások Hozzászólás az előzmény idézésével

Ami az előadást illeti. szerintem nektek kellene szervezőknek kiválasztani néhány művet, aztán fel lehetne dobni szavazásra.
Gondolom a pontos időpontokról miegymásról majd kapunk értesítést.
Jó ötlet, és szívesen elmennék.
Vissza az elejére
Katha
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Csüt Márc 25, 2004 1:11 pm    Hozzászólás témája: gratula Hozzászólás az előzmény idézésével

Őszinte elismerésem az igyekezetnek és az összefogásnak!!!
magánba, vagy ide írjam kiket javasolnék?
köszi
katha
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése FElhasználó weblapjának megtekintése
JeepCKing
Főszerkesztő
Főszerkesztő

HozzászólásElküldve: Pént Márc 26, 2004 12:41 pm    Hozzászólás témája: Re: gratula Hozzászólás az előzmény idézésével

Katha írta:
Őszinte elismerésem az igyekezetnek és az összefogásnak!!!
magánba, vagy ide írjam kiket javasolnék?
köszi
katha

Jessykának privátba. Ez így a legjobb, mert, ha mégsem esik bele a kiválogatottak közé, akkor nem keltünk hiú reményeket a szerzőkben.

Köszi: Jeep!
Katha
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Pént Márc 26, 2004 5:06 pm    Hozzászólás témája: :o) Hozzászólás az előzmény idézésével

köszi Jeep!! icon_razz.gif
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése FElhasználó weblapjának megtekintése
JeepCKing
Főszerkesztő
Főszerkesztő

HozzászólásElküldve: Hétfő Márc 29, 2004 11:12 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csőke_Dénes írta:
Ez egy csodálatos lehetőség, örülök, hogy ilyen szerkesztőink vannak. Szerintem sokak nevében beszélek: igyekszünk ott lenni.
Köszönjük nektek!

Köszönjük, de ez a mostani rendezvényünk elsősorban Jessykának köszönhető...

Jeep!
JeepCKing
Főszerkesztő
Főszerkesztő

HozzászólásElküldve: Pént Ápr 02, 2004 10:04 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Van egy apró, de fontos változás, amiről úgy éreztem szükséges titeket tájékoztatni. A három helyszín idő közben kettőre redukálódott, mivel Csabacsűd lemondott a rendezvényről. Az adott időpontban nekik is sok programjuk van, így sajnos nem tudnak minket megjelentetni.

A másik kettő viszont 100%. Ezerrel megy a szervezés... icon_smile.gif
Katha
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Vas Ápr 18, 2004 5:31 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

lehet tudni ik jönnek el a rendezvényre?
én 99 % hogy elmegyek icon_rolleyes.gif
Vissza az elejére
JeepCKing
Főszerkesztő
Főszerkesztő

HozzászólásElküldve: Vas Ápr 18, 2004 9:08 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Katha írta:
lehet tudni ik jönnek el a rendezvényre?
én 99 % hogy elmegyek icon_rolleyes.gif

Azt nem tudom, hogy látogatóként ki lesz ott, de lassan öszeáll a "kínálatunk", és akkor kirakom a megjelnő képek, írásos anyagok címeit, és azok neveit, akik ott lesznek mondjuk előadóként, szervezőként. De sajnos azt nem tudom, hogy ki lesz ott vendégként közülünk...

Jeep!
Csillagtalan
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Hétfő Ápr 19, 2004 8:02 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Acs Dani meg én több, mint valószínű, hogy ott leszünk vendégként és elképzelhető, hogy másként is... JeppCKing-től függ a sorsom:)
De meg szeretnénk mindenképpen nézni.
Vissza az elejére
JeepCKing
Főszerkesztő
Főszerkesztő

HozzászólásElküldve: Vas Ápr 25, 2004 10:13 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

A dolog kiérlelte magát. Eljutottunk odáig, hogy sikerült összeállítanunk a kétszer nagyjából egy órás műsort. Az alábbi listán ti is elolvashatjátok, hogy hol, és kinek az előadásában, valamint milyen sorrendben történik mindez.

Szarvas:
2004, május 13. 18:00 - Tessedik Sámuel Múzeum

Dénes - Flo: Mindegy már (vers)
Sosan - Dreamer: A vándor (vers)
Jessyka - Tücsök: Félek (vers)
Dénes - Cathy: Sírodnál (vers)
Sosan - Huxy: Egyetlen könnycsepp?? (vers)
Jessyka - Jessyka: Hajléktalanok (vers)
JeepCKing - Szergej Szergejevics: Kutya (vers)
Jessyka - MonaLisa: Vágyak kertje (vers)
Dénes - Dénes: Az éj (vers)
JeepCKing - Sosan: A nem várt látogató (próza)
Jessyka - dmaster: Utazás az Unalom Földjén (vers)
Sosan - Kellemesen: A szerelem jön (vers)
Dénes - Katha: várnak rám (vers)
Sosan - Jucinac: Csillagok (vers)
Jessyka - acsdaniel: Rekviem (vers)
JeepCKing - Freya69: Abszolút éretlen önéletrajz (próza)
Jessyka - Vox humana: Nem Búcsúzom (vers)

Békésszentandrás:
2004, május 13. 16:00 - A helyi könyvtár

Dénes - margot: Csillagok násza (vers)
Sosan - Diane: Tűzvihar (vers)
Jessyka - DaredevillJames: Fagy (vers)
Sosan - Lilla: Veled vagyok (vers)
Dénes - Alkonyfény: A "nem jutott" sorok... (vers)
Sosan - Elennar: Óda a Tavaszhoz (vers)
JeepCKing - Will: Fiatalság - Bolondság? (próza)
Sosan - George: Élet? (vers)
Dénes - Pee Dee: Szomorú történet (vers)
Jessyka - Wildlion: Utolsó utáni levél (vers)
Sosan - rangits: Hazaút (vers)
Dénes - Aphrodite10: A természet eszmélése (vers)
Sosan - Galamb: Végre (vers)
JeepCKing - Nougat: Részlet a szerelemről (próza)
Sosan - Pigres: 70-es Cipőipar (vers)

Nos, így fest a listánk. Kérek mindenkit, hogy - esetleges - örömködését, és hálálkodádát ne itt fejezze ki, szeretnénk, ha a fórumban kizárólag a fontos dolgokról esne szó. Elhiszem, ha valaki örül ennek, de ne itt tegye kérem.

Az első oszlopban az előadó található, a kötőjel után az elődandó mű írója, és a kettőspont után az elődadandó mű címe. Zárójelben pedig műfaja.

Jelen pillanatban még nem tudok a képekről is ugyanilyen listát közzétenni, de ahogy erre lesz lehetőség, meg lesz az is. Addig is kérem, ha valamely szerzőnek kifogása van az ellen, hogy művét nyilvánosság elé vigyük, akkor jelezze felém (JeepCKing). Minden szerzőnek fogok küldeni egy e-mail, amiben szintén kérem erre, és még néhány apróságra. Közölni fogom azt is, hogy mivel kevés idő áll rendelkezésünkre, így aki egy héten belül nem adja le tiltakozását, annak műve előadásra kerül. Sajnálom, ha ez a módszer nem tűnik túl demokratikusnak, de nem szeretnénk kifutni az időből. Azt hiszem, egy hét elég arra, hogy valaki döntsön. Az egy hét első napja a holnapi (2004.04.26.), mert akkor kerülnek az e-mailek is postázásra.

Legutóbb JeepCKing szerkesztette (Csüt Máj 13, 2004 12:08 am), összesen 2 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése FElhasználó weblapjának megtekintése AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
SzergejSzergejevics
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Hétfő Ápr 26, 2004 4:42 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lehet, hogy hülye vagyok, de ugye 13-a, az csütörtök.... Mert az nagyon nem jó... icon_cry.gif Mert nekeünk suli...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése FElhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
JeepCKing
Főszerkesztő
Főszerkesztő

HozzászólásElküldve: Hétfő Ápr 26, 2004 5:54 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

SzergejSzergejevics írta:
Lehet, hogy hülye vagyok, de ugye 13-a, az csütörtök.... Mert az nagyon nem jó... icon_cry.gif Mert nekeünk suli...

Igen Szergej, az csütörtök. De sajnos így jött ki. Nem alkalmazkodhat mihozzánk két település... Nekünk kell hozzájuk alkalmazkodni. Nekem is meló lenne, de hát...

Nekünk sem egyszerű így, de ez van, ezt kell szeretni. Egy ilyen apróság miatt nem akartam lemondani az egészet...

Ha közületek valaki, valahogyan el tud jönni, annak nagyon örülök, de ha nem, akkor sajnálom, de nm lehetett másképp megoldani. Igyekszünk viszont utólag annyi anyagot hozni nektek róla, amennyit csak tudunk...

Fogunk kamerázni, diktafonozni... Ha fel tudjuk varázsolni digit formában, és még a tárhelyünkre is felfér, akkor szinte az első sorból nézhetitek majd, csak picit később...

De ezt most, jelen pillanatban még nem merem 100% megígérni, csak 90% icon_smile.gif
acsdaniel
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Kedd Ápr 27, 2004 12:20 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csillagtalannal minden bizonnyal ott leszünk!

dani
JeepCKing
Főszerkesztő
Főszerkesztő

HozzászólásElküldve: Pént Máj 14, 2004 11:47 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Elérkezett a várva várt nap, amitől én személy szerint egy picit tartottam. Bevallom férfiasan: picit be voltam tojva az egésztől... mint utólag kiderült, teljesen alaptalanul.

Mindenkinek nagyon tetszettünk... a közönség csendben ült, és figyelt, és minden előadott mű után tapssal jutalmazott minket mindkét településen. Úgy láttam meg voltak velünk elégedve, és szerencsére közületek is többen eljöttek megnézni minket, és erőt meríthettünk jelenlétetekből. Ezt nagyon köszönöm nektek. Jessyka, Sosan, Dénes is remekül szerepelt, szóval én megvagyok velük, velünk elégedve. Szerintem nagyon jól sikerült a műsor...

A kiállított képek is nagyon tetszenek mindenkinek, aki eddig még látta, s ez mindenképpen fémjelezi az alkotókat, és az oldalunkat is, de a dolog képzőművészeti részéről majd akkor számolnék be bővebben, ha már az is lement...

Itt szeretnék még egyszer köszönetet mondani az előadóinknak a szereplésért. Nélkülük ez nem ment volna, és ugyanitt szeretnék köszönetet mondani Jessykának a kitartó, fáradhatatlan munkájáért, és azért a rengeteg befektetett energiáért, ami nélkül szintén nem juthattunk volna idáig. Köszönöm nektek, akik eljöttetek megnézni minket, és köszönöm azoknak is, akik itt izgultak, hogy vajon milyen lehet. És végül, de nem utolsó sorban köszönöm Voxnak is a segítségét, és mibdazioknak, akik részt vettek az előkészületekben.

Itt, ezúton szeretnék még egyszer köszönetet mondani a település prominens személyeinek is, hogy segítségünkre voltak ebben, és lehetőséget biztosítottak számunkra, hogy bemutatkozhassunk, és köszönjük a helyi televíziónak, hogy számunra is, művészeink számára is lehetőséget nyújtottak a kamera előtt egy rövid bemutatkozásra...

Aki nem tudott leutazni, hogy megnézzen minket, az se bánkódjon. Készült rengeteg videóanyag, és sok-sok fotó is. Az anyagok feldolgozás alatt vannak, de amint tudom, elérhetővé teszem számotokra. De ehhez még pici türelmeteket kérem...

Egy szónak is száz a vége: JÓ VOLT!
sosan
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Szomb Máj 22, 2004 2:34 am    Hozzászólás témája: Első rendezvényünk Hozzászólás az előzmény idézésével

Kissé késve bár (idő és számítógép hiányában) de szeretnék néhány szót mondani a szarvasi és a békésszentandrási rendevényekről.
Úgy érzem, hogy jól sikerült. Nagyon izgultam. Régen nem mondtam már verset, és szerettem volna kihozni a legjobbat mind magamból mind a versekből. A szívem a torkomban dobogott, amikor az első verset elmondtam. Aztán elmúlt a lámpaláz és hála az égnek, nem bakiztam sehol. A legizgalmasabb pillanat az volt, amikor a műsor végén, mit sem sejtve léptem odébb a mikrofontól és egy kedves ifjú hölgy odajött és bemutatkozott Rangits vagyok. majd egy fiatalember közölte, hogy ő Galamb. Vártam a kritikát. Mit rontottam el, mit értelmeztem esetleg rosszul. Ettől izgatottabb lettem mint a szerepléstől. Ugyanis az ő verseiket is én mondtam. Ők jónak ítélték az előadást. Nagyon köszönöm mind a kettőjüknek.
Akinek még külön szeretnék köszönetet mondani, Ő Liila, a Veled vagyok című csodálatos verséért. Ez a vers 1-2 ember szemébe könnyet csalt. Köszönöm, hogy elmondhattam.
Nagyon-nagyon tetszettek a kiállított képek. Egészen profik.
Az ottani emberek, igazán kedvesek és segítőkészek voltak. Úgy bántak velünk, minta ezer éve ismernénk egymást. Nekem ez sokat segített. Jól éreztem magam.
Köszönet a versek íróinak a jó versekért, valamint a szervezőknek, közülük is a legtöbb köszönet Jessykának a fáradhatatlanságáért és a sok segítségért.

Sosan (Lévai Zsuzsa)
Vissza az elejére
Jessyka
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Vas Máj 23, 2004 10:43 am    Hozzászólás témája: Kiállítás Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Számomra még nem ért véget ez a rendezvény, hisz még folyamatosan zajlik körülötte az élet, s addig nem is szeretnék írni róla. Inkább ha már teljesen lefutott, akkor szólnék pár szót. Addig is igyekszem a megjelent cikkeket és infókat folyamatosan szállítani.
Az alábbi cikket a SZARVAS ÉS VIDÉKE helyi ujság 2004.május 20.-i számában találtam:

"Képek és versek

A művészetek kedvelőinek kedvezett a múlt hét városunkban, hisz május 13-án nyílt meg az Amatőr Művészek Fóruma alkotóközösség (http://amator-muveszek.try.hu) által rendezett kiállítás is, amit az est folyamán az irodalomban jártas alkotók műveinek bemutatása követett a Tessedik Sámuel Múzeumban. A közösség vezetője, Medve Zsolt köszöntötte az eseményen megjelenteket, s elárulta, hogy bár két évvel ezelőtt hozta létre a honlapot, ez az első saját nagyszabású rendezvényük. A honlap létrehozásával is az volt a célja, hogy kezdő művészeket juttasson publikálási lehetőséghez, és segítse őket abban, hogy egyáltalán meg tudjanak jelenni a nagyközönség előtt.
A megnyitón részt vett Tusjak Lászlóné, a Városi Könyvtár igazgatója is, aki elmondta, már március óta kiséri figyelemmel alkotómunkájukat, s nagyon lelkesnek és tehetségesnek tartja a közösségbe tartozókat. E szavakat bizonyították az elhangzott rímbe szedett müvek is, amik bepillantást engedtek a szerzők gondolatvilágába. A jelenlévők például a felejtés egy újabb, sajátos formáját ismerhették meg, de hallhattak egy vándor rövid történetéről is, ami azt mesélte el, hogy a vándor miként találkozottt a halállal, és számos megpróbáltatás után végül hogyan maradt magára. A kinti viharos idő méginkább együttérzővé tette az esten résztvevőket, mikor a hajléktalanok által ihletett szerzemény sorai alakultak hanggá, s kellőképp megteremtette a kissé melankolikus hangulatot az égzengés akkor is, mikor az egyik szerző versében egy elhunyt barátjától búcsúzott, csak hogy néhányat emlitsek a számtalan elhangzott szerzemény közül. Az amatőr művészekből álló közösség mostani, egyuttal első, irodalmi műsorral egybekötött kiállításának társrendezője a Tessedik Sámuel Múzeum volt, s az irodalmi est a Művészeti és Szabadművelődési Alapítványtól nyert pályázat segítségével, a Városi Könyvtár támogatásával valósulhatott meg. A tárlaton kiállított képek egy része a helyszínen megvásárolható május 21-ig, ugyanis addig ad otthont számukra a múzeum. Ezt követően azonban még mindig nem kell messzire utaznia azoknak, akik lemaradtak megtekintésükről, ugyanis a szárnyukat próbálgató művészek képei átkerülnek Békésszentandrásra, ahol még egy darabig a csodájára járhatnak az érdeklődők a település könyvtárában.
J.K."

Egyenlőre ennyi, de tudomásom szerint a B.szentandrási ujság is hamarosan megjelenik. Amint megkapom, továbbítom felétek is icon_smile.gif
Vissza az elejére
Denes
Intenzív csevegő
Intenzív csevegő

HozzászólásElküldve: Vas Máj 23, 2004 6:54 pm    Hozzászólás témája: Gondolatok az irodalmi estről Hozzászólás az előzmény idézésével

Már csak én maradtam adós az előadók közül a beszámolóval. Csodálatos élmény volt kiállni a mikorfon elé, kamerák, és fényképezőgépek kereszttüzébe. Az előadás jól ment szeintem, bár Sosan kivételével pici bakikat követtünk el, én éppen a saját versemet bakiztam el kissé. (Egy kicsit égő) Lelkes közönségünk volt, igazán, erre nem lehet panaz. Az izgalom sem volt tartós bennünk, Békésszentandráson hamar feloldódtunk, és Szarvason már könnyebb volt minden. Csodás élmény volt kiállni az emberek elé, és olvasni a ti, a mi verseinket. Ajánlom mindenkinek ezt az "ezért küzdöttünk, és megérte" érzést. A képekről nem nagyon nyilatkoznék, nem értek hozzá, és csak lekritizálnám némelyiket. Az előadás végén Szarvason kis beszélgetés kezdődött, alakom az ismerkedésre, egymás között is, és a közönséggel. És amikor riporthoz hívtak, az egészen meghökkentett. Én méf szólnék arról is, amiről más nem, ugyanis a jól sikerült előadás után a hangulatunk a tetőfokára hágott, soká beszélgettünk a múzeumban Szarvason, és a hangulat, ami hazafelé az autóban "tombolt", nos azért már megérte elmenni. Az est után megünnepeltük a sikerünket, így lett vége a mesémnek.
A szervezésért külön köszönet illeti Jessykát, aki nagyon sokat tett, hogy ez létrejöhessen. És pesze a többiek is megemlítendők: Jeep, és Sosan. Szóval köszönöm hogy ott lehettem, és életre szóló élménnyel gazdagodhattam.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
JeepCKing
Főszerkesztő
Főszerkesztő

HozzászólásElküldve: Kedd Jún 01, 2004 11:14 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Azt ígértem nektek, hogy ha lezárul a rendezvény, akkor lesznek róla anyagok... Nos ez sajnos csak részlegesen sikerült. Csináltak sok fotót, de nagy részük használhatatlan, így sajnos azzal nem tudok szolgálni, de van viszont video anyagunk. Azzal csupán annyi a baj, hogy nagy a méretük... kétszer közel 600 mega, így arra még kell keresnem tárhelyet, de amint találok, azonnal hozzáférhetővé teszem számotokra.

Mindenkit megkérek, hogy olyan igénnyel ne forduljon hozzánk, hogy postázzuk el az anyagot, mert azt nem tudnánk mindenki számára igazságosan teljesíteni. Külföldi tagjaink is vannak, és az nem olcsó dolog. Ez pedig nem lenne túl korrekt, ha aki hazánkban él annak elküldenék, aki külföldön, annak meg nem. Kérek mindenkit, hogy várjon türelemmel, míg találok tárhelyet!

Jeep!
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Zárt téma; nem szerkesztheted a hozzászólásokat, vagy nem készíthetsz

választ    Tartalomjegyzék -> Kiállítások, irodalmi estek Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2
Következő
1 / 2 oldal

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Page Generation: 1.019 Seconds

Webtop MediaCenter.hu LinkBank Magyar Honlap Linkek Webtop Webtop. MediaCenter.hu.
Google PageRank kijelző: CamelPark SEO tools
Google PageRank RSS csatornáink

:: Chronicles phpbb2 style by Jakob Persson :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::