Üdvözöllek az Amatõr Mûvészek Fóruma weboldalon! Egy hely, ahol a művészet lakik...
Név: Jelszó:

Naptár & pontos idő

Google hirdetések...

www.BookLook.hu

Főmenü
Személyes

· Főoldal
· Regisztráció
· Bejelentkezés

Navigáció

· Hallgatható irodalom
· Iratrendező
· Linkajánló
· Művek szerzőnként
· Témaköreink
· Utolsó események

Szolgáltatások

· Blog: virtuális napló
· Flash játékok
· Képeslapküldő
· Kritikák
· Média album
· Megjelent könyveink
· Tudástár [lexikon]
· Zenék...

Információ

· Hírek, újdonságok
· Pályázatok
· Partnereink
· RSS Csatornáink [AMF]

Kommunikáció

· Fórumaink
· Impresszum

Statisztikák

· Top 10

Hasznos lehet...

· Online Helyesírási Szótár

Könyvajánló

Sosan:
Szólámpás

Lévai Zsuzsa: Szólámpás

Azt hiszem, hogy a szó, főleg a jó szó, olyan mint egy lámpás. Utat mutathat a téblábolóknak, akik nem merik kimondani, kifejezni érzelmeiket a másik ember f...

Tovább...

Tagjainknak
Üdvözlet, Látogató
[ Belépés | Regisztráció ]

Tagjaink:
Utolsó: czibulya
Új tag ma: 1
Új tag tegnap: 0
Összes tag: 7297
Várakozó: 1

Online látogatók:
Látogató: 21
Regisztrált: 8
Összes: 38
Ebből 9 keresőrobot

Jelenlévők:
  Aine_x
  Anitaraven
  Debatter
  kapolyi.gyorgy
  placebo
  tollhegy
  tothjanos
  vorosjudit

www.bioetanol.hu

Amatőr Művészek Fóruma :: Téma megtekintése -- Élet - Értelem - Érzelem - Én [4É]

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok     RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Élet - Értelem - Érzelem - Én [4É]
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Beszéljük meg... ->
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Will
Intenzív csevegő
Intenzív csevegő

HozzászólásElküldve: Kedd Márc 30, 2004 6:28 pm    Hozzászólás témája: 4É - Élet - Értelem - Érzelem - Én... Hozzászólás az előzmény idézésével

Élet - Értelem - Érzelem - Én...

Már a topic is nagyon megnyerő, a téma, amit felvetsz itt, az pedig nagyon érdekes. Azt kérdezted, hogy szerinted mik a verselés mellékhatásai... nos, leírom az én személyes véleményemet icon_wink.gif
Akárki akármit mond, én mindig ezt fogom vallani: a verselés csak jó lehet. Akár "rosszról" akár "jóról" szól a vers, az csak üdítő hatással lehet a lélekre. Hiszen a "jó" és a "rossz" is relatív dolog, mindenki mást sejt mögötte, még ha nagy vonalakban a fogalmak általános, egy nüansznyi különbség midnenkinek a felfogásában van! A mantrák lényege éppúgy nem az, hogy mit mondogatsz, csak az, hogy eltereljék a figyelmedet az éppen történő dolgokról icon_cool.gif
Ennyit tudnék az "Én"-hez hozzáfűzni... a többi pedig.
Húúú... nagyon sokmindent tudnék hozzáfűzni a másik három dologhoz, de félek hogy ez a sokminden offtopic lenne... Majd inkább a többi hozzászólás alapján szólógatok én is hozzá a témához, ami nagyon érdekel icon_rolleyes.gif
Gratula George, egy ilyen komoly topiccal nagyot nőttél a szememben!

Will
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése FElhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
SzergejSzergejevics
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Csüt Ápr 01, 2004 4:00 pm    Hozzászólás témája: ezvolt Hozzászólás az előzmény idézésével

Egy érdekes történet, ami megesett...
Szóval azt tudni kell, hogy pánkságomból következően a verseimhez általában (mindig) dallamot is írok, hogy azt elő lehessen adni pl. egy szál gitárral. Na most az történt, hogy egyszer haveri körben elkezdtem énekelni egy ilyet, csak úgy spontán... Rögtön megkérdezték, hogy ez milyen együttes. Ami ciki, csak az, hogy nem tudtam. Egyszerűen kiment a fejemből. Kb. egy óra hosszas gondolkodás után esett le, hogy tőlem származik az idézet. Hát ez gaz. Aztán jót röhögtünk ezen.
Szóval a költészet mellékhatása: Szenilis lesz az ember.
(bár bele gondolva péntek este volt, és volt már bennem némi alkoh... szóval kimerített az iskola...)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése FElhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Lyl
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Csüt Ápr 01, 2004 8:09 pm    Hozzászólás témája: Egy gondolat.. Hozzászólás az előzmény idézésével

Én azt vettem észre magamon -a lá mellékhatás- hogy elnyomja a gondolataimat a kényszer: írni kéne. Egy példa: a múltkor beteltem a föcivel, inkább kikönyököltem az ablakba az esot csodálni, a hozzá illo Opethtel a hátam mögött... Szó mi szó, a hangulat megvolt és szebbnél szebb gondolatok jutottak az eszembe. Csak épp nem tudtam végiggondolni oket, mert folyton toll után kaptam volna. Azt sem tudtam, hogy mit is szeretnék leírni, csak azt tudtam, hogy eddig kevés firkantásom van... aztán magamra parancsoltam és azóta mérlegem a dolgokat: mit tudok visszaadni szavakban, és mit kéne inkább átélni, hogy a fakuló tinta helyettt örökké bennem éljen. Máskülönben nem szeretek közhelyeket skandálni icon_wink.gif icon_redface.gif csak manapság pl. a kedvenc játékom a levegot szagolva emlékeket kutatni -ma meditárrán, reggeli harmattól párás olasz levegot szívtam icon_wink.gif -....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
tucsok
Intenzív csevegő
Intenzív csevegő

HozzászólásElküldve: Pént Ápr 02, 2004 11:15 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Én nagyon szeret a verseket, sőt! Úgy indult a saját verselésem, hogy folyamatosan mások verseit olvasgattam, és sok esetben, bizonyos témáknál a témához kapcsolódó sorok jutottak eszembe, és rágódtam rajtuk, mert ugye az nem jutott eszembe, hogy ki írta. Mióta saját verseim vannak, ( egyiket sem tudom kívülröl ) bizonyos témához már a saját soraim jutnak eszembe. És az nagyon jó érzés, amikor hangosan el is mormolom őket, ( társaságban ) rákérdeznek, hogy kitől idéztem. icon_biggrin.gif
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése FElhasználó weblapjának megtekintése
SzergejSzergejevics
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Szomb Ápr 03, 2004 7:04 pm    Hozzászólás témája: nincsihlet Hozzászólás az előzmény idézésével

Még egy méllékhatás:
Az utóbbi egy-két hétben egészen depi lettem. És ennek az oka? Az, hogy egyszerűen elhagyott az ihlet. Nem tugok semmiről sem írni. Illetve tudnék, de ahogy pár sort írok, rájövök, hogy már megint valami elcsépelt mondanivaló, vagy közhely a téma. És ez IDEGESÍT!!!!!!!!!!!!! icon_evil.gif
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése FElhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
R-san
Fergeteges csevegő
Fergeteges csevegő

HozzászólásElküldve: Szerd Ápr 07, 2004 12:59 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha írsz egy verset és utánna egy másikat,
úgy,hogy az elsőt nem engeded leülepedni,
akkor hozzá hasonlót fogsz írni.És nem kell
hozzá,hogy mindig a gondolataid között legyen.
Csak még nem ülepedett le.
Ezt én is észleltem magamon.Írtam egy szomorú
'verset',majd a következő -még nem sikerűl
kihevernem az előző leírt fájdalmakat- még
lejjebb sodort.Így még rosszabb lett a kedvem.
Ilyenkor kell vagy pihenni,vagy olyan -szép-
verseket olvasni (vagy zenét hallgatni-valami jó
kemény rock-ot),ami elfeledteti a rossz emlékeket,
a mérget -amiket már úgy is kiadtál magadból,
hisz papírra vetetted-.Én így gondolom! icon_rolleyes.gif
icon_twisted.gif

Legutóbb R-san szerkesztette (Pént Ápr 16, 2004 10:11 am), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Jessyka
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Csüt Ápr 15, 2004 11:04 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Én már egyszer hozzászóltam ehhez a témához, de sajnos elveszett. Ezért úgy érzem pótolnom kell.
Én bizony addig írok, amíg minden fájdalom, vagy öröm ki nem jön belőlem. Utána megnyugszom. Nem hagyom leülepedni, mert akkor elfelejtem azokat a szép gondolatokat, amik bennem élnek.
Volt egy hozzászólás, ami ha jól emlékszem, valahogy úgy hangzott, hogy nem nagyon szereti a szerelmes verseket. Már nem is tudom ki írta, de még itt cseng a fülemben. Hát én nem tudom hogy vagytok vele, de én szeretek szeretni, és szerelmesnek lenni. Nincs is annál szebb. A mai világban, amikor a pénz diktál, s kezdenek az érzések kihalni, én bizony azt mondom hozzuk vissza az emberek szívébe az érzéseket.
szerintem az sem baj, ha a csalódásainkat osszuk meg másokkal, mert talán tanulunk egymás hibáiból, vagy éppen azzal vígasztalódunk, hogy nem csak mi vagyunk ilyen elesettek és vétlenek. Vagy így, vagy úgy, de szerintem érdemes megosztani az emberekkel gondolatainkat. Rosszul látom? icon_smile.gif
Vissza az elejére
SzergejSzergejevics
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Kedd Ápr 20, 2004 5:40 pm    Hozzászólás témája: szerelem Hozzászólás az előzmény idézésével

Lehet, hogy arra gondolsz Jess, amit én írtam (csak az is elveszett...). De én azt mondtam, hogy ha rossz a kedvem, akkor nem szeretek szerelmes verseket olvasni, vagy a szerelemre gondolni, mert attól csak még rosszabb lesz. Persze soha nem sikerül, és így mindig lejjebb sodródok. A szerelem szép... ha van. De (bár minden gondolatom ez határozza meg, és az életem /most/ ekörül forog) nincs. És ez nem jó!!! Áááááááá!
Vissza az elejére
Jessyka
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Kedd Ápr 20, 2004 10:41 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen, Szergely, azt hiszem erre gondoltam. Szerintem egy kicsit hazoisták vagyunk valahol, mert minél jobban fáj valami, annál jobban belemerülünk. Nem is tudom miért van ez. Azért ilyenkor születnek a legszebb "sajgó lélek" gyöngyszemek. Én mondjuk szívesebben írnék szárnyaló "szerelmes" verseket, de az nem mostanában lesz, ahogy elnézem magam. Bár nálam még tart a "nagy szerelem", de úgy érzem, ez már csak az én oldalamról érvényes. Na jól van, ez szerintem nem tartozik ide, mert nem erről szól ez a honlap. De arról igen, hogy próbáljunk meg minél több csodálatos művet alkotni, hogy mosolyt, vagy éppen könnyeket, de szép érzéseket csaljunk az emberek lelkébe icon_smile.gif
Vissza az elejére
R-san
Fergeteges csevegő
Fergeteges csevegő

HozzászólásElküldve: Csüt Ápr 22, 2004 4:22 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jessyka!
Lehet,hogy nem Szergej írta,hanem én,neki válaszolva.
Valahogy így:
"...nem élek szerelmes versekkel..."
Ennek lehet olyan értelme!Vagyis csak olyan értelme lehet...
icon_twisted.gif icon_evil.gif
Vissza az elejére
Pyriel
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Pént Ápr 23, 2004 9:47 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem hiszem, hogy az ihletettséget bármi jobban szolgálná, mint a bánat, függetlenül annak forrásától. Jókedélyű ember aligha ül le verset írni, vagy ha mégis nem hiszem, hogy igazán jó művet lenne képes összehozni, s azt is csak izzadva.

Az alkotói válság sem egyéb, mint a nagy fájdalom után valamennyire rendeződött, impulzustalan lélek vergődése. A bánat hiánya persze még nem öröm, az idő szűnteti, de a nyomai ott maradnak örökre.
Vissza az elejére
R-san
Fergeteges csevegő
Fergeteges csevegő

HozzászólásElküldve: Pént Ápr 23, 2004 1:23 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Pyriel írta:
Nem hiszem, hogy az ihletettséget bármi jobban szolgálná, mint a bánat, függetlenül annak forrásától. Jókedélyű ember aligha ül le verset írni, vagy ha mégis nem hiszem, hogy igazán jó művet lenne képes összehozni, s azt is csak izzadva.

Az alkotói válság sem egyéb, mint a nagy fájdalom után valamennyire rendeződött, impulzustalan lélek vergődése. A bánat hiánya persze még nem öröm, az idő szűnteti, de a nyomai ott maradnak örökre.

Szerintem mindenki ír boldog és szomorú verseket.Ha itt olvasgatsz,
nem hiszem el,hogy csak szomorú verseket találsz,valaki az örömét
is leírhatja...
Az pedig igaz -ahogy észlelem-,hogy mindenki a szomorú és 18+ verseket
olvassa,még talán a szerelmeseket -ami pedig lehet boldog-...
Más témakörben csak a 'nagyok' írásait...
Vissza az elejére
Denes
Intenzív csevegő
Intenzív csevegő

HozzászólásElküldve: Szomb Ápr 24, 2004 9:31 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

R-San nincs igazad. Én nagyon szeretem az elmélkedés, természet, sajgó lélek, és szerelem kategóriákat, de +18-asokat csak akkor olvasok, ha az írójának stílusát nagyon szeretem, ilyen pl. Katha. De szinte senki más. Úgy látom, arra viszont kevesen jöttetek rá, hogy egy természetvers nemcsak a természeret ábrázolja, hanem lélek ábrázolás is egyben.
Ami az ihletet illeti, isten őrizz, hogy ülepedjen! Akkor tutira elfelejtem. Hogy két egymás utáni vers egy hangulatot tükröz? Nem hiszem.Legihletetttebb napomon 3 verset, egy novellát, és Kyklopsz versének kritikáját írtam, de szerintem elég pár óra, hogy a hangulat megváltozzon, és másképp írjak, más témáról. Ami a depis verseket illeti, én szeretem, még ha szomorú leszek is, mert van abban valami felemelő élmény. Valahol pedig minden költő mazovista, egy jó vershez nem árthat a szomorúság, lehet persze nélküle is jó verset írni, és sokszor keressük az ihletet, gondooljatok bele, egy kicsit nem keresünk vele szomorúságot is? Bár abból az élet ad bőven. Másrészt pedig attól vagyunk talán művészek, hogy mindent jobban átélünk és átérzünk, nem? Ebbe pedig minden beletartozik, öröm, bánat, szerelem. lehet bolddogan is nagy verseket alkotni, a kulcs az átélés, a beleélés mindenbe, ha prózát írunk, jó, ha kicsit belebújunk a szereplőink bőrébe, mert akkor tudjuk, mit éreznénk alakjaink helyében. Én arra jöttem rá, hogy ha átéléssel írok, sokkal jobb lesz minden.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
R-san
Fergeteges csevegő
Fergeteges csevegő

HozzászólásElküldve: Szomb Ápr 24, 2004 11:58 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Denes írta:
R-San nincs igazad. Én nagyon szeretem az elmélkedés, természet, sajgó lélek, és szerelem kategóriákat, de +18-asokat csak akkor olvasok, ha az írójának stílusát nagyon szeretem, ilyen pl. Katha. De szinte senki más. Úgy látom, arra viszont kevesen jöttetek rá, hogy egy természetvers nemcsak a természeret ábrázolja, hanem lélek ábrázolás is egyben.

Én majdnem pont ezeket a kategóriákat mondtam -az elmélkedés és a
természet nélkül-. De ahogy írtad, a +18-ból pedig inkább csak Katha
írásait olvasod, a többinek nagy esélyt akkor nem adsz?! Én pl. nem
szeretem ezt a kategóriát...
A természet tényleg jó kategória -te szoktál sok ilyet írni? (rossz a memóriám)-.
Írtam én is ilyet -csak most töröltetem-, annyira nem az én műfajom!
A TOP3 az amiket említettem, a többinél elvétve fordul elő a 10-20 olvasás.
Vissza az elejére
SzergejSzergejevics
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Kedd Ápr 27, 2004 3:21 pm    Hozzászólás témája: sssssss Hozzászólás az előzmény idézésével

Akkor lehet, hogy csak én nem tudok boldog verset írni?
Szerintem a verseim 90%-a a Sajgó lélekben van... Meg ezeket szeretem olvasni is... Lehet, hogy csak én... icon_cry.gif
Vissza az elejére
R-san
Fergeteges csevegő
Fergeteges csevegő

HozzászólásElküldve: Pént Ápr 30, 2004 10:12 am    Hozzászólás témája: Re: sssssss Hozzászólás az előzmény idézésével

SzergejSzergejevics írta:
Akkor lehet, hogy csak én nem tudok boldog verset írni?
Szerintem a verseim 90%-a a Sajgó lélekben van... Meg ezeket szeretem olvasni is... Lehet, hogy csak én... icon_cry.gif

Mindenki ezt szereti olvsani!!!

Átgondoltam: boldog verset nagyon nehéz írni;
és rájöttem: én nem tudok és nem is fogok tudni ilyet 'alkotni'...
icon_evil.gif
Vissza az elejére
sosan
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Szomb Máj 22, 2004 3:10 am    Hozzászólás témája: Élet-értelem Hozzászólás az előzmény idézésével

Én már elég régen írok verseket. Persze először csak a fióknak.
Régebben zenéltem és ezzel vezettem le örömöm-bánatom. Most ugyanezt teszem csak versekkel. kiírom magamból ami foglalkoztat. Ha bánatos vagyok vagy csalódott, nem tányért török versbe sírom a bánatomat. Engem ez felold, megkönnyebbülök tőle.
könnyebben írok szomorú verset mint vidámat.
Amúgy pedig engem is bosszant az az állapot amikor legalább 4-5 vers részletei forognak a fejemben, de valahogy nem tudom őket úgy szavakba önteni ahogy érzem.
Vissza az elejére
R-san
Fergeteges csevegő
Fergeteges csevegő

HozzászólásElküldve: Szomb Máj 22, 2004 7:24 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ami már régebben említettem, hogy a versek közül inább csak a top3
kategóriát olvassák!? Ez így van. Írtam pár 'verset' -sajgó lélek, szerelem-,
amik nem is lettek olvasottak -persze lehet, hogy mind rossz lett (béna)-,
persze azért, mert én a gondolatok, néhány szóban kategóriákba tettem
be őket... Én persze más kategórába írt verset is olvasok és lehet nem csak
dicsérő kritikát is írni, ami segíti az alkotót a közeljövőben...
Már ez a fórum is más felé kanyarodott el, hagyom is...vagy csak én vittem
más felé?...
icon_twisted.gif
Vissza az elejére
Denes
Intenzív csevegő
Intenzív csevegő

HozzászólásElküldve: Kedd Jún 01, 2004 5:27 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nos igenn, engem is tud idegesíteni, ha több vers elem kavarog bennem, és nem tudom kiírni magamból. Ami pedig a kategóriát illeti, nem válogatok, csak a 18 felettit nem olvasom, én inkább szerzöket nézek. Persze ez sem helyes.
Vissza az elejére
imrex
Intenzív csevegő
Intenzív csevegő

HozzászólásElküldve: Csüt Jún 17, 2004 2:39 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Engem a verseim tobbnyire felkavarnak! Sokszor olyan melyre sodornak, hogy mar-mar melyebre nem is kerulhetnek. Persze utana megnyugszom. Olyan ez mintha a tudatalattim kerulne a felszinre ilyenkor. Es ha sokat gondolkodom azokon a gondolatokon es kepeken, akkor raeszmelek, hogy almomban is hasonlokat latook. Nos ez egy elegge furcsa jelenseg, de azthiszem csak javam szarmazott belole.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Beszéljük meg... Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Következő
1 / 8 oldal

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Page Generation: 0.463 Seconds

Webtop MediaCenter.hu LinkBank Magyar Honlap Linkek Webtop Webtop. MediaCenter.hu.
Google PageRank kijelző: CamelPark SEO tools
Google PageRank RSS csatornáink

:: Chronicles phpbb2 style by Jakob Persson :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::