Üdvözöllek az Amatõr Mûvészek Fóruma weboldalon!
Név: Jelszó:

Naptár & pontos idő

Google hirdetések...

www.BookLook.hu

Főmenü
Személyes

· Főoldal
· Regisztráció
· Bejelentkezés

Navigáció

· Hallgatható irodalom
· Iratrendező
· Linkajánló
· Művek szerzőnként
· Témaköreink
· Utolsó események

Szolgáltatások

· Blog: virtuális napló
· Flash játékok
· Képeslapküldő
· Kritikák
· Média album
· Megjelent könyveink
· Tudástár [lexikon]
· Zenék...

Információ

· Hírek, újdonságok
· Pályázatok
· Partnereink
· RSS Csatornáink [AMF]

Kommunikáció

· Fórumaink
· Impresszum

Statisztikák

· Top 10

Hasznos lehet...

· Online Helyesírási Szótár

Könyvajánló

Ialaxum:
Szív-árvány

A szivárványban minden szín egyaránt fontos. Függetlenül attól, hogy melyik van feljebb. Ugyanígy van ez velünk emberekkel, sőt életünk eseményeivel is. Ezért kell megbecsülnünk a legsötétebb napunkat...

Tovább...

Tagjainknak
Üdvözlet, Látogató
[ Belépés | Regisztráció ]

Tagjaink:
Utolsó: czibulya
Új tag ma: 1
Új tag tegnap: 0
Összes tag: 7297
Várakozó: 1

Online látogatók:
Látogató: 35
Regisztrált: 10
Összes: 54
Ebből 9 keresőrobot

Jelenlévők:
  Aine_x
  besike
  Debatter
  gyemant
  Hezo
  Macska
  Rawelli
  szomorufuz
  tollhegy

www.bioetanol.hu

Amatőr Művészek Fóruma :: Téma megtekintése -- Kedvenc (művészi) film

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok     RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Kedvenc (művészi) film
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,
16
Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Kedvenc fórum... :) ->
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Lyl
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Vas Júl 04, 2004 9:04 pm    Hozzászólás témája: Kedvenc (művészi) film Hozzászólás az előzmény idézésével

Ki mit tart annak, ez lehetn egyfajta ajánló: mit érdemes nézegetni...

Jómagam a Tarantino filmeket helyezném előtérbe: tetszenek a megoldásai, történetben vagy épp operatőri munkában. A legfrisebb élményem a Kill Bill, nekem ez is nagyon tetszett. A története lapos, maga a rendező is inkább paródiának tartja. De sok érdekes jelent van ebben is. Például tapintatosan vágatlanra hagyták az élveeltemetést, a néző bátran átélni, milyen a koporsóban nézelődni -ha akarja-.
A ponyvaregényben számomra az időrend is furcsa volt, a karaktersorsokról nem is beszélve icon_wink.gif Bár meg kell hagyni: Stephen Kinghez hasonlóan ő is bőven csacsog(tat) fölösleges dolgokról icon_lol.gif

Az imént a The Butterfly Effectet (írta és rendezte: Eric Bress és J. Mackye Gruber) néztem, és teljesen oda vagyok érte. Lehet hogy hangulat kérdése, de nagyon megtetszett. Először teljesen ledöbbentem, az első 15 óra után csak a fejem fogtam, de ez a film is jól íródott: az idő teltével minden érzésem jobb lett....

Hát, most ennyi jutott eszembe, de várok további érdekes filmeket!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Balu
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Kedd Júl 06, 2004 1:37 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lyl, te vagy az első ember, aki nem szidja a Kill Bill-t. Én még nem láttam, de akkor majd megnézem.
A Ponyvaregényben azért volt nagyszerű ötlet megkavarni az időrendet, mert így a film több főszereplőt kapott. Még az is él a végén, aki egyébként meghal.
És amit ajánlok:
Cím: Az élet szép. (La vita é bella)
Készítők: Gecchi Gori Group
Rendező: Roberto Benigni
És amiért ajánlom: Mert ebben a filmben végre egy igaz hőst láthatunk. (Nem egy világmegmentő, hallhatatlan szuperhős, hanem egy hétköznapi, igaiz hős.) A főszereplő pedig az élet királya.
Kihagyhatatlan!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése FElhasználó weblapjának megtekintése
Balu
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Csüt Júl 08, 2004 11:23 am    Hozzászólás témája: A szarvasvadász Hozzászólás az előzmény idézésével

Látom, nem sokan néztek filmeket, vagy irígy módon megtartjátok magatoknak. icon_mad.gif
Egy másik filmet is ajánlanék. Ezt elég régen láttam, ezért nem tudok semmi komoly információval szolgálni ról, de leírom, amit tudok.
Cím: A szarvasvadász (Deer Hunter)
Rendező, Kiadó, Készítők, Főbb szereplők: Fogalamam sincs.
A történet: Adott két jó barát, akiket besoroznak és Vietnámba küldik őket. Ott "hadifogságba" esnek. A fogolytartók azzal szórakoznak, hogy oroszruletre kényszerítik a rabokat. A két barát is játszani kényszerül, ráadásul egymás ellen...
Amiért ajánlom: Ez egy lélektani film. Pontosabban ez egy jó lélektani film, sok idegtépő jelenetettel.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése FElhasználó weblapjának megtekintése
Freya69
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Vas Júl 11, 2004 11:12 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Élet, amiről az angyalok álmodnak
(La Vie Revée Des Anges)
Rendező: Erick Zonka
Szereplők: Elodie Bouchez, Grégoire Colin, Jo Prestia, Natasha Réginer, Patrick Merado

A film akár a való életről is szólhatna, és biztos van számtalan lány a világban, mint a városról városra járó Isa, és Marie az örök álmodozó, aki elszakadt a családjától. A két lány egy közös barátnő révén találkozik, aki kómában van az ő lakásán élnek.
Erős ellentétek feszülnek egymásnak, súlyos, és sajnos nagyon is aktuális társadalmi problémák kerülnek felszínre. Miután a baleset kitudódik, menniük kell. Isa számára ez nem újdonság, Marienak viszont ez már túl sok...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Kapitany
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Kedd Júl 13, 2004 8:19 pm    Hozzászólás témája: Kedvenc filmek Hozzászólás az előzmény idézésével

Lehet, hogy nem teljesen művészfilmek, de nemrég néztem ezeket a filemeket (már nem először), és még mindig nagyon tetszenek:

Egy maréknyi dollárért
A Jó, a Rossz és a Csúf

Jó volt még az Egy maréknyi dollárért történetéhez igen csak hasonló Az utolsó emberig c. film is.

Amit pedig évente többször is meg szoktam nézni, az a Sztálingrád c. film.
Vissza az elejére
Balu
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Kedd Júl 13, 2004 9:13 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Őszinte leszek, én sem a klasszikus művész filmeket szoktam ajánlani. Most azonban egy ízig-vérig holywoodi filmet ajánlanék.
Cím: Kiképzőtábor (The Basic)
Rendező, készítő stúdió, készítő csoport: Fogalmam sincs.
Főszereplők: (már akiket felismertem, és a nevüket is tudom) Samuel L. Jackson, John Travolta.
A történet: Panamában, éjszaka indul hadgyakorlatra egy különleges kiképzést kapott katonacsoport. Reggel a találkozópontnál azt látják, hogy az egyik katona rohan ki az erdőből, és a vállán viszi a társát. A következő pillanatban egy harmadik katona is feltűnik, és tüzet nyit. A filmben azt próbálják kideríteni, hogy mi történt a Dzsungelben.
És amiért ajánlom: Mert fordulatos és érdekes. (Ráadásul ebben a filmben Travolta nem táncol...)
Vissza az elejére
Champbell
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Csüt Júl 15, 2004 1:06 pm    Hozzászólás témája: Gyűlölet Hozzászólás az előzmény idézésével

La Haine, Gyűlölet
fekete-fehér francia film

Írta és Rendezte: Mathieu Kassovitz
Szereplők: Hubert Koundé, Saïd Taghmaoui, Vincent Cassel...

„nem a zuhanás a fontos, hanem a földetérés!”

Egy jól felépített alkotás, melyben minden a legbiztosabb úton halad az elkerülhetetlen vég felé...
de "nem a zuhanás a fontos, hanem a leérkezés"
Vissza az elejére
Ani
Fergeteges csevegő
Fergeteges csevegő

HozzászólásElküldve: Hétfő Júl 19, 2004 11:21 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A remény rabjai (The Shawshank Redemption)

Stephen King könyve alapján történet a börtönről, az igazságról, a leleményességről és a lélek határairól. Arról, hogy mindig van remény.
Kitartás-példában az első helyen áll...
Bármilyen helyzetben is vagyunk, ezekkel a tulajdonságokkal mindig lehet jobbat kovácsolni belőle.

Na és ott van az elképesztő befejezés, ahol az egész történet összeáll, még az elhanyagolt részletek is.

Rendező: Frank Darabont
Főszereplők: Tim Robbins, Morgan Freeman
Vissza az elejére
Ani
Fergeteges csevegő
Fergeteges csevegő

HozzászólásElküldve: Hétfő Júl 26, 2004 1:12 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Frida

Lenyűgöző élettörténet a szürrealista festőnőről... Fiatal korában egy szerencsétlen kimenetelű buszbaleset örökre megváltoztatja életét, és innentől kezdve hű társa lesz a fájdalom...
Gyönyörű példa a kitartásról, a harcról... az igazi szeretetről.
Nem mondom, hogy nem könnyeztem egy kicsit a végén...

Rendező: Julie Taymor

Műfaj:dráma

F. szereplők: Salma Hayek, Alfred Molina

Legutóbb Ani szerkesztette (Hétfő Júl 26, 2004 1:28 am), összesen 2 alkalommal
Vissza az elejére
Ani
Fergeteges csevegő
Fergeteges csevegő

HozzászólásElküldve: Hétfő Júl 26, 2004 1:25 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A passió

Ezt szerintem senkinek nem kell bemutatni... függetlenül attól, hogy hiszünk-e, vagy sem, kiben, miben hiszünk, érdemes megnézni.
Aki át tudja érezni, annak a lelkébe markol. Szó szerint.

Mel Gibson remekül bemutatkozott rendezői oldaláról.

F.sz.: Jim Caviezel, Maia Morgestern, Monica Belucci
Vissza az elejére
Ani
Fergeteges csevegő
Fergeteges csevegő

HozzászólásElküldve: Hétfő Júl 26, 2004 1:40 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A sejt (The Cell)

Vajon hogyan lehet a modern technológia módszereivel belépni egy kómában fekvő sorozatgyilkos agyába, hogy kiderítsük, hol az utolsó, még "halálra váró" áldozat? És hogyan lehet aztán feldolgozni, amit "odabennt" tapasztaltunk?
Szürrealista rémvilág benn, a valóság kinn...

És én egyátalán nem kétlem, hogy sok embernek ilyen világ uralkodik az agyában!

Rendező: Tarsem Singh

Műfaj: a klasszikus pszicho-thriller

F.sz.:Jennifer Lopez, Vince Vaughn
Vissza az elejére
Tarka
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Hétfő Júl 26, 2004 9:43 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Számomra a Godfather sorozat, ami mindenek felett áll. Természetesen ebből is az I. rész a legjobb(mint mindenből), hiszen a sajnos már elhunyt Marlon Brando olyat alakít benne, h öröm nézni! Ahogy a szerető családapa és a kegyetlen bűnöző jelleme szemben áll egymással...nattyon,nattyon jóóó! icon_biggrin.gif
Ani
Fergeteges csevegő
Fergeteges csevegő

HozzászólásElküldve: Kedd Júl 27, 2004 4:42 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Akkor megint én... icon_biggrin.gif

Az Órák (The Hours)

Hmmm... letargikus művészfilm, mondhatnám... viszont érzelmekben nagyon gazdag. Bár a hangulat szomorú, nyomasztó, mégis valamiért megkapó. A film főszereplője Virginia Woolf, angol írónő (többek között). Nagyon különleges, ahogy kibontakozik a hölgy érzelmi-és lelkivilága.
Persze, csak ha mélyebben belegondolunk... icon_smile.gif

És, bár nem vagyok rajongó, de Nicole Kidman hihetetlenül jól alakította a művésznőt. Egy kis színészi virtuozitás...

Rendező: Stephen Daldry

F.sz.: Nicole Kidman, Meryl Streep, Julianne Moore
Vissza az elejére
Ani
Fergeteges csevegő
Fergeteges csevegő

HozzászólásElküldve: Kedd Júl 27, 2004 4:54 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Más világ (The Others)

Khmmm... egy újabb kis borzongás...
Szóval vigyázni kell, mert egyátalán nem biztos, hogy a világ, amiben élünk, tényleg az a világ, aminek azt hisszük...
Itt nem is a színészi alakítások a felejthetetlenek, hanem a csavar a végén, ami átfordítja az egész történetet. Eléggé meghökkentő, finoman szólva. icon_smile.gif

Rendező: Alejandro Amenábar

F.sz.: Nicole Kidman, Fionnula Flanagan
Vissza az elejére
Balu
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Kedd Júl 27, 2004 8:41 am    Hozzászólás témája: A tanú Hozzászólás az előzmény idézésével

Én egy olyan filmet ajánlanék, amit szerintem mindenki látott, hát csak a címét írom le: A TANÚ
El ne felejtsük, folytatása: MEGINT TANÚ
Vissza az elejére
The_Answer
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Vas Aug 01, 2004 10:41 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem egyik nagyon jó filmek közé tartozik:

Pár lépés a mennyország
Főszerepben: Keanu Reeves-el

A story romantikus..és nagyon tetszetős...
Lényegében nekem nagyon tetszett...
Ha teheti valaki,nézze meg,és ha van kedve hozzá,írja meg nekem,
hogy tetszett-e vagy sem...
Vissza az elejére
izisz
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Kedd Aug 03, 2004 11:00 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szeretnék én is bíztatni mindenkit a már említett Más világ, A sejt megnézésére.Mindkettő meghökkentő-és emiatt félelmetes.Igaz a Sejthez megfelelő gyomor is kell...........de megéri végignézni!Szegény paci.......... icon_cry.gif
Még azért ajánlanék én is......

Donnie Darco

Igen elgondolkodtató amerikai film.Én kb. 5 percig csak bámultam magam elé utána...Mépzeld el,hogy rémálmaid vannak-mindig ugyanaz....egy nyúlalakú rém..........aki egyszer csak közli,hogy ekkor meg ekkor beköszönt a világvége.............aztán kiderül,hogy ebben te is kulcsszerepet játszol..........szerelem,bonyodalmak,világmegváltás............de a sztori felejthetetlen-teli van meglepetésekkel............

Amerikai szépség

Önmagáért beszél...A látszat és ami mögötte van...'Az élet örömeinek a fele azokban a jelentéktelen dolgokban rejtőzik,amelyek az embert körülveszik anélkül,hogy észrevenné őket'-ez itt hatványozottan igaz............

Holt Költők Társasága

Ezt kiváltképp szeretem...Főszerepben Robin Williams-bár itt nem nevet........Hattyúdal egy világról,ami képtelen elszakadni a maga építette világtól.........és emberekről,akik másra hivatottak.........

A holló

Most készül a negyedik rész.........A sztori mindben hasonló: az igazságtalanul lekaszabolt főhős feléled halottaiból,hogy rendet tegyen.....szerelem,barátság,szeretet örök eposza..........

Pillangóúrfi

A nyugati és a keleti világ drámai találkozása.Az amerikai hivatalnok mindent -családot,munkát,önmagát- feláldoz egy rejtélyes szerelemért...A vége kiváltképp megrendítő...........a Dunán láttam kb. két hónapja késő este
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Indra
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Szomb Aug 07, 2004 2:05 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Egészen jó filmket soroltatok fel és a 90% át láttam is, de nálam még mindig a Drakula fimek viszik a pálmát. Eszméletlen, hogy mit ki tudnak hozni belőle és az is, hogy mindig egyetlen oldlaról tudják megközelíteni azt a szerncsétlen vámpírt. (vagyis majdnem mindig) Ő a sátán gyermeke! Bár az új fajta megközelítés nem tetszik, hogy őt teszik Judás szerepébe. Mi köze ehhez Judásnak? A vámpír soha nem volt angyal, akit Isten megbünthetett volna.(lásd Sátán és követői) Szóval egyáltalán nem tetszik, hogy a vallás irányába tolják a dolgot.

Másik kedvenc filmem aminek nem tudom a rendezőjét sem azt, hogy ki írta a forgatókönyvet csak azt tudom, hogy xy író novellján alapul és nekem nagyon tetszik. A mondanivalója az ami megfogott. A címe, ha jól emlékszem: Kettészelt folyó
Megsúgták nekem, hogy Robert Redford rendezte és az egyik főszereplő Brad Pitt volt.

Ezenkívül szeretem az összes olyan filmet, amelynek mély mondanivalója van.
Ja és Redford filmek némelyike is tetszik.
pl: Távol afrikától (Out of Afrika), A suttogó, A keselyű három napja
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Ael
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Kedd Aug 10, 2004 1:51 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Na.. egyszer már írtam be ide, de annak valahogy nem sikerült felrakódnia.. Pedig jó hosszú irományt csináltam az ajánlott műhöz... na most ezt még egyszer nem teszem meg, itélje meg inkább mindenki maga.
A film címe: Elveszett jelentés
rendezte: Sophia Coppola
szereplők: Bill Murray és Scarlett Johannson
Vissza az elejére
Ael
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Kedd Aug 10, 2004 1:55 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csak címként említve még vámpíros témához: Interjú a vámpírral.. tessék überelni, ha tudják...
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Kedvenc fórum... :) Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,
16
Következő
1 / 16 oldal

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Page Generation: 0.604 Seconds

Webtop MediaCenter.hu LinkBank Magyar Honlap Linkek Webtop Webtop. MediaCenter.hu.
Google PageRank kijelző: CamelPark SEO tools
Google PageRank RSS csatornáink

:: Chronicles phpbb2 style by Jakob Persson :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::