Mindig megérintettek az emberi érzések, kapcsolatok, küzdelmek. Szeretem az embereket, szeretem a természetet. Néha hiszek is, ezért úgy gondolom, érdemes róluk gondolataimat megfogalmazni.
Elküldve: Pént Júl 23, 2004 3:36 pm Hozzászólás témája: Írjunk együtt verset!
Gregorius beküldött egy pár soros gondolatot
-mely már így is vers- és azt kérte folytassuk.
Az ötlet jó! Nosza rajta, ragadjatok tollat és írjunk együtt verset.
Ha kész, kezdünk egy újat.
A vers címe fontos, ne feledjétek!
Most mindenki megmutathatja mit tud
Ha 3-4 versszak már van, normál betűtipussal göngyölítem, a szerző feltüntetésével.
Figyelem! 2005.01.13-án történt egy is változás. Jeep készített egy modult a közös verseknek.
A NAVIGÁCIÓ/Ajánlott olvasmányok/Fórum ikon alatt megtaláljátok a lezárt verseket, illetve a firka alatti utolsó 15 vers valamelyikének címére klikkelve.
Lehet hozzászólást írni, pontozni. A verseket ezután is itt írjuk, de a lezártak a Navigációban lesznek megtalálhatók, olvashatók. Illetve megtaláljátok, ha a firkafal alatti Utolsó 15 közös vers címének valamelyikére kattintotok.
A közös vers amikor elkészül, akkor kerül lezárásra. Ha egy hét elteltével senki nem ír hozzá, folytathatja az is aki már írt a vershez versszakot.
A versszakok sorrendjének esetleges változására -az első, és a 8 szavasoknál az utolsó kivételével- lehet adni javaslatot.
A L A P S Z A B Á L Y
a 25. verstől is ugyan úgy írjuk, mint eddig, de kicsit megnehezítve, nem csak a tartalmára, szótag, vagy rímképletére kell figyelni, hanem meghatározott szavak -8 szó!- felhasználásával kell megírni a verset úgy, hogy a versszakban mindig egy tetszőlegesen választott szó benne legyen.
Aki a verset elkezdi meghatározza a ''szabályt'', illetve odaírja milyen szabályok szerint írta meg az első verszakot, mire kell figyelni. (szótagszám, rímképlet, egyéb kívánságok stb) Ő is figyelemmel kíséri az eseményeket, ha kell a verssel kapcsolatban felmerült kérdésekre válaszol is.
Mindig ki kell írni a versszakotokhoz melyik szót használtátok fel, melyek azok a szavak amelyek megmaradtak.
Akinek a nyolcadik szó jut, -már nem választhat-, ezért ő adja meg a következő nyolc szót, és el is kezdi a verset.
Aki kezd, megadja a vers címét is!
A kezdett formához, tartalomhoz jó lenne, ha ezután is -!- próbálnánk
igazodni. A cím, az előző verszakok, a téma követése fontos!
A 8 szó megadásával íródott verseket 2005 január 16-tól, (a 21. oldaltól kezdődően) írjuk, a 25. versünk már így íródott.
Akik közben kapcsolódnak be, érdemes pár oldalt visszalapozniuk, hogyan készültek az előző közös versek.
Próbáljatok mindig ráhangolódni a már leírtakra, érezni mit is szeretne elmondani aki kezdte a verset.
Egy kész közös vers csodálatos élmény, bárhogyan sikerül is
Ha még nem próbáltad, kapcsolódj be te is!
Legutóbb Vox_humana szerkesztette (Csüt Jan 11, 2007 4:37 pm), összesen 38 alkalommal
Elküldve: Pént Júl 23, 2004 4:07 pm Hozzászólás témája: Írjunk együtt verst
Gregorius írja:
Nem tudom, hogy egy 5 soros versnek kell-e cím...
Tulajdonképpen megakadtam s csak azért küldöm be, hátha valakinek van kedve folytatni
Gregorius:
Az vagyok, aki vagyok,
És lehetőséget sem hagyok,
Hogy jobban megismerj,
Mint amennyire akarom!
Nálam ez a Hatalom!
és folytatom:
Fegyvertelen ajkadon
Titkokat nem kutatok,
Kényszerek nem kötnek,
Életet adok rögnek, ha akarom!
Nálam ez a Hatalom!
Legutóbb Vox_humana szerkesztette (Vas Júl 24, 2005 8:23 pm), összesen 3 alkalommal
Csatlakozott: Jul 23, 2004 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: most épp Krakkó, amúgy Siófok/Budapest
Elküldve: Pént Júl 23, 2004 9:26 pm Hozzászólás témája:
Szeretnék szárnyalni messze szélben,
Szabadon úszó vágyak tengerében.
El akarsz kapni, de én lázadok:
Szárnyaim megkötözni nem hagyom:
Nálam ez a Hatalom!
Csatlakozott: May 19, 2004 Hozzászólások: 3 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: Pént Júl 23, 2004 11:05 pm Hozzászólás témája:
Szeretni, sírni, örülni, gyűlölni,
megpróbálni tisztának maradni,
egyenesen állni, igaz hittel,
büszkén nézhessek a tükörbe!
Nálam, ez a Hatalom ! _________________ Bianca
Elküldve: Szomb Júl 24, 2004 11:44 pm Hozzászólás témája: Írjunk együtt verset...
Apró kis módosításokkal elkészült Gregorius verse.
Ricsi befejező versszakában az utolsó sort másként írtam meg. Máshol is van a ritmus miatt kis változtatás, -bocs' így utólag, de ott látható az eredeti is- ) és a végén egy fordulattal lezárom.
A címre kérek (még) javaslatokat.
Az én javaslatom: HATALOM
Greg:
Az vagyok, aki vagyok,
És lehetőséget sem hagyok,
Hogy jobban megismerj,
Mint amennyire akarom!
Nálam ez a Hatalom !
Vox:
Fegyvertelen ajkadon
Titkokat nem kutatok,
Kényszerek nem kötnek,
Életet adok rögnek, ha akarom!
Nálam ez a Hatalom !
Judit:
Lelkem szárnyal szabadon,
Gúzsba kötni nem hagyom,
Szembeszállni búval, bajjal
Mosollyal az arcomon,
Nálam ez a Hatalom !
Balu:
Én szabadon nevetek,
Álarcot nem keresek,
És nem tehetsz ellenem,
Mert megteszem, ha akarom.
Nálam ez a Hatalom !
Ricky:
Szárnyalok messze szélben,
Szabadon úszó vágyak tengerében.
El akarsz kapni, de én lázadok:
Szárnyaim megkötözni nem hagyom:
Nálam ez a Hatalom !
Bianka:
Szeretni, sírni, örülni, gyűlölni,
megpróbálni tisztának maradni,
egyenesen állni, igaz hittel,
büszkén nézni a tükörbe!
Nálam, ez a Hatalom !
Kellemesen:
Szeretnék ember maradni
Nagy szívvel, igaz vággyal,
Szél szárnyán lovagolni
S leszállni, ha várnak.
Nálam ez a Hatalom !
Ricky:
Ajkaimon hangozzék víg szó,
Bánatom, bajom elhagy, tudom.
Imádkozom, vérzem, s kiáltok
És egy nap megváltást találok.
Mert Te jó vagy, s hagyod amit akarok:
Nálad ez a Hatalom!
Legutóbb Vox_humana szerkesztette (Kedd Szept 21, 2004 2:21 pm), összesen 3 alkalommal
Elküldve: Vas Júl 25, 2004 12:22 am Hozzászólás témája: Írjunk együtt verset...
Mondjatok véleményt és ha van kedvetek a közös verseléshez, akkor 3-4-5 soros kezdéssel valaki adja meg az első versszakot. Lehet többet is, majd kiválasztunk egyet.
Legutóbb Vox_humana szerkesztette (Szomb Okt 02, 2004 3:27 pm), összesen 1 alkalommal
Csatlakozott: May 29, 2004 Hozzászólások: 37 Tartózkodási hely: Pápa
Elküldve: Vas Júl 25, 2004 4:45 pm Hozzászólás témája:
Más címet javasoltam volna, de a lezárást akkor még nem olvastam el. Ezzel az utolsó mondattal szerintem minden smakkol. Az új vers is tetszik, szóval belekontárkodom.
Vágyam egyszerre keserű és édes
fanyarul szép és bódítóan rémes...
Feszítő ösztönöm,
mint kőököl
összetör!
Csatlakozott: May 29, 2004 Hozzászólások: 37 Tartózkodási hely: Pápa
Elküldve: Csüt Júl 29, 2004 4:35 am Hozzászólás témája: válasz Gregnek
Jómagam már megírtam amit én gondoltam. A lezárást Vox.-ra bíznám, hisz az előzőt is nagyon profin elvégezte. Cím? Nem igazán nekem kéne ezt tennem (Én mindíg a címadásal kezdek, és azt nem téévesztem szem elől, mint egy fároszt a viharos tengeren.), de megpróbálom:
Énjeim
Kettősségem
Milyen vagyok?
Mond meg, milyen vagyok!
Elküldve: Csüt Júl 29, 2004 6:43 pm Hozzászólás témája: Írjunk együtt verset
Jól halad a vers nagyon, nem feneklett meg. Bár van 1-2 versszak, ami kilóg szerintem, nem érzett rá igazán a vers "ízére", mondanivalójára aki küldte. Nem baj ez, mert esetleg ha ebből ki is hagyom, lehet kezdeni egy másik verset, a kimaradt versszakból.
1-2 verszakot szeretnék még.
Balu, köszönöm a címre a javaslatokat, ezekből választok majd.
A verset hamarosan lezárom és kezdjük a következőt.
Csatlakozott: A leges-legelején :) Hozzászólások: 486 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: Szomb Júl 31, 2004 12:28 am Hozzászólás témája:
Lelkem egyszerre fehér és fekete,
Attól függ, kinek mit lát szeme,
Őszinte szavam, mint
Nyers gyémánt
Csiszolatlan.
Sziasztok!
Gondoltam én is megpróbálom, mert nagyon tetszik az ötlet. De én nem vagyok egy verses alkat, nézzétek elnekem... tőlem csak ennyire futotta... _________________ Si tacuisses, philosophus mansisses.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban