Mindig megérintettek az emberi érzések, kapcsolatok, küzdelmek. Szeretem az embereket, szeretem a természetet. Néha hiszek is, ezért úgy gondolom, érdemes róluk gondolataimat megfogalmazni.
Csatlakozott: A leges-legelején :) Hozzászólások: 486 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: Szerd Aug 25, 2004 5:16 am Hozzászólás témája: Miért pont ez a nicked?
Hello nagyérdemű!
Néha biztosan mindannyian eltöprengünk azon, hogy a másik tag miért pont ezt a nicket választotta, s furdal minket a kíváncsiság, miközben eszünkbe sem jut, hogy ő lehet, épp azon gondolkidk, hogy mi miért pont ezt a nicket választottuk...
Hát tessék! Itt egy fórum, beszéljük meg!
Meséljetek arról, hogy miért pont ez a nicketek. Némelyiknek biztosan érdekes története lehet...
(Ezt a fórumot V.Szyl tagunk kezdeményezésére nyitottuk.) _________________ Si tacuisses, philosophus mansisses.
Csatlakozott: A leges-legelején :) Hozzászólások: 486 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: Szerd Aug 25, 2004 5:24 am Hozzászólás témája:
Én bele is vágnék a lecsóba, ugyanis sokszor előfordul, hogy félre értelmezik a nickem.
Jeep C. King...
Nos igen!
Ebből más sokmindenre gondoltak, de a valós történetet eddig nagyon kevesen sejtették meg maguktól, pedig egyszerű.
Van egy régi együttes... az egyik kedvencem: Gipsy King's, és ennek a nevéből egy kis szójátékkal keletkezett az én nickem. Úgy mint. Melanie C. Hát én meg lettem Jeep C. Lehet nem volt túl szerencsés választás, de anno, mikor kezdtem a netelést, én cseten kezdtem pályafutásom, és a civil nevem minden formája regisztrálva volt már, így lettem az, ami vagyok.
Aztán később már nem akartam megváltoztatni, mert nem vagyok híve ama mentalitásnak, miszerint egyesek úgy cserélgetik nickjeiket, mint más az alsóneműjét.
Nos, ennyi lenne az én storym.
Jeep! _________________ Si tacuisses, philosophus mansisses.
Elküldve: Szerd Aug 25, 2004 9:26 am Hozzászólás témája:
Akkor én is mesélek, bár az én történem igazán nagyon egyszerű.. Talán még a nickemnél is egyszerűbb
Szóval, az általános sulimnak volt egy olyan jó szokása, hogy minden évben más anyanyelvi angol tanárt szerzett a diákoknak. És mind megszenvedett a nevemmel (bezzeg a gimiben! mindenki a Lilla-versekkel zaklat, óráról órára...) .
A sok próbálkozás közül a Leila idegesített a legjobban... Ettől fogva mindenki Leilának hívott, ami később Lylra rövidült. És bár sokszor más néven lépek be oldalakra, Lylnak vallom magam.
Jaj, és egy újabb verziója is akadt: az osztályőnök előszeretettel olvassa Lejlnek
Az én nevem eredete nem túl bonyolult. "Születtem vala névtelen, és kaptam amaz Balázs nevet az Szent Keresztségben, Szent Balázs püspök után." Innentől a dolog nem túl bonyolult, egyszerű becézésről van szó. A Ferenc név mintájára, csak a nevem első három kezdőbetűjét hagyták meg, aztán valamit hozzá kellett tenni. Mivel a "Bali" szörnyen hangzik, egyes elvetemültek megtoldják egy szóközi "zs" hangzóval, amit nem szeretek. (Akik engem nem szeretnek általában a "f@sz" taggal toldják meg az alap három betűt, de az más kérdés...) A nevem szültésében még én is és a cserkészcsapat is közreműködött. Ott ugyanis bátyám után lettem kis BuBu-vá, amit nem szívleltem, elvégre én is érek annyit, hogy legyen saját nevem. MInden kis BuBu elhangzásakor javítottam a dolgot Balura (Szeretem a Dzsungel könyvét.), így végül rámragadt. De én ezt egy cseppet se bánom, mert csak a barátaim hívnak így, szóval sokkal személyesebbnek, hozzám tartozóbbnak tartom. (Mivel sokmillió Balázs futkozik szerteszétt a világban, általában a Balu nick már foglalt, szóval minden más helyen a vezetéknevem kezdő Z-jével kiegészülve vagyok ZBalu, amit minden nyelvtörő produkció nélkül "zébalu"-nak kell ejteni.)
Elküldve: Szerd Aug 25, 2004 7:32 pm Hozzászólás témája: Hogyan lettem V.Szyl
Sziasztok FÓRUMOZÓK!
Nekem a "Király" (JeepCKing) adta hős nevem, mely az eredeti lerövidítése. Nem igazán akartam álnevet, hiszen amit írok, azt teljes mértékben felvállalom! Hát így lettem V.Szyl... ál is és nem is... Üdv. mindenkinek!
Elküldve: Csüt Aug 26, 2004 9:25 am Hozzászólás témája:
Yooo!
Na mivel én már mindenféle nicknévvel próbálkoztam(különösen akkor amikor még jobban játszottam a counter-strike-al), így végül a sok névből eszembe jutott, hogy mi lenne ha "Tarka" lennék. Egyébként is szeretem a teheneket, olyan jó elnézni őket amint bután és jámboran kérődznek Ez meg olyan tehenes név. Így aztán 1 vagy másfél éve már "Tarka" a nevem és most már az is marad.
_________________ "Oportet, ut fiant scandala." - "Szükséges, hogy legyenek botrányok."
Csatlakozott: May 13, 2004 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Pápa / Budapest
Elküldve: Pént Aug 27, 2004 9:34 am Hozzászólás témája:
Tiszteletem!
Az én nickem története sem bonyolult, nálam is még a net-kezdő chates korszakomból származik. A Nessel annyit tesz németül, hogy csalán, ami talán természetemről hivatott árulkodni. S mivel tetszett a szó hangzása is, nomeg még nem volt leregisztrálva, hát én megtettem és azóta futkozok netszerte ezzel a nick-kel, lassan mintegy 2 éve.
Ha hozzászóláskor biggyesztem a nicket a véleményem alá, akkor csak szimplán Ness, de Loch Nessyhez sok közöm ennek ellenére sincs
Elküldve: Pént Aug 27, 2004 9:53 am Hozzászólás témája:
Én váltogatva két nicket használok a neten. Az elsőszülött, a Benii még a chatről származik. Most már nem tölt el büszkeséggel, hogy anno gyalis körökben forogtam, de hát változik a világ. Ott úgy lettem Benii, hogy családi becenevem, a Beni már foglalt volt. (Bencéből származtatva, értelemszerűen). Így rövid gondolkodás után hozzátoldottam még egy "i" betűt, és kész-passz. Mondjuk akárhol ilyen névvel jelenek meg, folyton Benninek írják... ejj...
Az Ael is már szűk két éves név. A Thrillion Kincsei játékába már a tesztidőszak elején beléptem, s ott próbálgattam nevet keresni a karakteremnek. A Hélios, mint napistenség tetszett leírva és kiejtve is. Lehagytam róla a kezdőbetűt, helyette egy "a"-t raktam be, hozzátoldottam még egy s-t és kész lett az Aelioss. Neki lett a többi játékostól a beceneve Ael, a fiának meg a ajtá becenevét, az Ael-t adta keresztnévként. Azóta igen sok helyen ilyen néven is ismernek, de mivel nem vagyok a netsenkiség híve, bemutatkoznék:
Mészáros Bence Dániel, szolnoki illetőségű egyén vagyok;)
Csatlakozott: Aug 03, 2004 Hozzászólások: 15 Tartózkodási hely: Pest megye
Elküldve: Pént Aug 27, 2004 9:59 am Hozzászólás témája:
Az én nickem eredete is hasonlóan a többiekéhez még kezdő fórumozós koromból való. Én sem vagyok híve annak, hogy mindenhol más néven szóljunk bele a netes társalgásokba, így ilyen néven mindenhol megtaláltok.
Anno tanultam japánul, foglalkoztam buddhizmussal az egyetemen, meg volt némi közöm a harcművészetekhez és hát az Út keresése... Szóval egy régis szamurájos filmben Hiroshi-nak hívták a főhőst, ez után lettem én is Hiroshi (ez egy japán keresztnév és a hiedelmekkel ellentétben semmi köze Hiroshimához).
Elküldve: Pént Aug 27, 2004 6:24 pm Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Az én történetem ottkezdődik, hogy réges-rég kaptam egy nevet a szüleimtől, ez a Dénes, és mivel szeretem felvállalni magamat, a saját nevemen vagyok itt. Eredetileg a vezetékneven is benne volt a történetben, csak egyszer újra kellett regelnem, így lettem Denes. Néhány barátom nevez Harry Potter-nek is, de ezt mégsem, és amúgy is újabb keletű.
Elküldve: Pént Aug 27, 2004 7:13 pm Hozzászólás témája: Miért pont ez a nicked?
Az én történetem is nagyon egyszerű. Zsuzsának hívnak. Kíváncsi lettem honnét ered a nevem, és utána néztem a dolognak.
A nevem eredetije héber, és eredeti írásmóddal sosan, ami liliomot jelent. 20 éves korom óta használom.
Elküldve: Pént Aug 27, 2004 7:30 pm Hozzászólás témája:
A teljes nevem Seven of Nine/hétkilenced/és a Voyager című sorozatból vettem ki,mert nagyon megtetszett ez a karakter amit Rayen alakított. Egyszóval szeretnék néha vagy mindig ilyen lenni.
Elküldve: Pént Aug 27, 2004 11:05 pm Hozzászólás témája:
Nos ez igazán nagyon egyszerű. Én egy igazi sárkány vagyok. Bár egyesek szerint ez nem így van csak már annyira eluralkodott rajtam a sárkánymánia hogy sárkánynak képzelem magam
Nah de ennek van története is, dióhéjban annyi hogy egy rossz szögben dőlő gyertya jóvoltából majdnem füstmérgezés áldozata lettem miközben az iskola is majdnem fölgyulladt. De szerencsére ott van az a sok majdnem Szóval az incidens óta többen is így neveznek és azóta jobban is érdekelnek a sárkányok még akkor is ha nem léteznek. Bár ki tudja. Én vagyok az élő példa.
Csatlakozott: May 31, 2004 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
Elküldve: Szomb Aug 28, 2004 8:41 pm Hozzászólás témája:
Hát hasonlóan sosanhoz én is utánanéztem a nevemnek még régebben. A Réka teljesen magyar név nincs megfelelője sehol sem, de mégis egyik bizonytalan eredetét tekintve ótörök név és ez az Arekha. Jelentése tiszta úrnő, bár ez nagyon nem illik rám, úgyhogy felejtsétek el
Amúgy mindenhol reksa néven vagyok jelen, csak itt nem
Csatlakozott: Aug 17, 2004 Hozzászólások: 30 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: Vas Aug 29, 2004 6:45 pm Hozzászólás témája: Miért pont ez a nicked?
Az itteni nickemnek nincs extra története. Rámragasztották, mint "költői álnevet"- eredetileg Kristály volt.. de egy barátom átneveztett- azzal a felkiáltással,hogy a Krysten az mégiscsak egy név. Azóta ezt használom, ha valamit kiadok a"kezem alól".. mint például itt.
Az "AA" pedig egy regisztrációs baki miatt, a második nekifutás után került a Krysten nick elé. Nekem nem jött össze elsőre..
Az "AA"az eredeti nick(?)nevem rövidítése..AA.= AnAtu
/Megjegyzés Sárkánynak:
Ki mondta azt a butaságot, hogy te biztosan nem vagy sárkány??
Add meg a címét!
Üdv: White Dragon /
Elküldve: Vas Aug 29, 2004 7:10 pm Hozzászólás témája: miért pont ez a nicked?
Nos a legelején mikor kb.2 éve kezdtem folyamatosan netezni,akkor a
vezetéknevem kekdőbetűit fordítottam meg. Ez egy darabig jól is ment
csak jött a terorizmus és vele( bin laden) és az én nickem Osam volt.
És állandóan ezzel maceráltak. Akkor jött az ötletem,hogy van nekem
egy kedvenc figurám az ALF nevű földönkivűli egyén a vígjáték sorozatból.
S ő rendelt mindenfélét Gordon Samway néven.Mivel túl hosszú volt így maradt csak a samway nick. Ez hát a történetem.
Elküldve: Vas Aug 29, 2004 8:06 pm Hozzászólás témája:
Sziasztok.
Hát az úúúúúúgy vooolt ... - kb. másfél éve van netem. Aztán felfedeztem pár fórumot és mondanivalóm is akadt. Csakhogy az összes valódi nevemre "hajazó" nick be volt már valamilyen formában regisztrálva. (Akkor talán nézzünk körül a fantázia háza táján.)
Éppen Bryan Daley - Coramonde harcosai c. fantasy regényét olvastam, ergo: ott heverészett az orrom előtt. Nah - gondoltam - ha már ez a szó is foglalt, akkor örökre elfelejtem a fórumokat, regisztrációt .. stb.
Nem volt az. .. azóta ezen a nicken fordulok elő mindenhol. Mostanra meg is kedveltem, nem szándékozom lecserélni.
Csatlakozott: Aug 25, 2004 Hozzászólások: 9 Tartózkodási hely: Szentendre
Elküldve: Vas Szept 05, 2004 7:00 pm Hozzászólás témája:
Sziasztok!!
Az én történem nem túl fordulatos. Sajátságos viselkedésemnek (stílusomnak, gondolkodás módomnak, de ami legfeltünöbb: járásomnak) köszönhetően kis korom óta az emberek nagyon sokat piszkáltak, idönként bántottak. Már ovodában gondjaim voltak a beilleszkedéssel, aztán ez tovább folytatódott. Egy kicsit antiszociális vagyok, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül. A lényeg a lényeg, hogy a fent említett okoból kifolyólag nem nagyon értem meg az embereket (bár igaz a türelem nem az erősségem), és ők sem engem.
A Flippo egy általam kitalált történetnek a főszereplője, egy földönkívüli, aki a földre zuhan, és itt rakad. Lesz egy jó barátja (egy fiatal kisfiú (EZ NEM E.T aki végül cserben hagyja ) A történetem még nincs megírva, talán egyszer megírom.
Csatlakozott: May 05, 2004 Hozzászólások: 9 Tartózkodási hely: Mosonmagyaróvár
Elküldve: Vas Szept 19, 2004 9:46 pm Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Azért választottam pont ezt a nicket mert kifejezi azt aki vagyok (vagy lassacskán alakulok). Amikor először halottam és megízleltem akkor azt mondtam nekem kell és enyém lett. :O)
Amúgy meg a saját nevem nem szeretem olyan sok van belőle és mindig probléma adódik ezáltal. A becsületes nevem pedig Nagy Katalin, de korántsem vagyok olyan mint az a bizonyos cárnő, még mielőtt valaki ércelődne ezen.
Nos, az én nickem története röviden ennyi.
:O)
Indra
Miért küldök mindig nevetést? Mert szeretek nevetni és hogy neked is legyen egy jó napod! Láttál ma egy mosolygós (nevetős) arcot!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban