Üdvözöllek az Amatõr Mûvészek Fóruma weboldalon! Egy hely, ahol a művészet lakik...
Név: Jelszó:

Naptár & pontos idő

Google hirdetések...

www.BookLook.hu

Főmenü
Személyes

· Főoldal
· Regisztráció
· Bejelentkezés

Navigáció

· Hallgatható irodalom
· Iratrendező
· Linkajánló
· Művek szerzőnként
· Témaköreink
· Utolsó események

Szolgáltatások

· Blog: virtuális napló
· Flash játékok
· Képeslapküldő
· Kritikák
· Média album
· Megjelent könyveink
· Tudástár [lexikon]
· Zenék...

Információ

· Hírek, újdonságok
· Pályázatok
· Partnereink
· RSS Csatornáink [AMF]

Kommunikáció

· Fórumaink
· Impresszum

Statisztikák

· Top 10

Hasznos lehet...

· Online Helyesírási Szótár

Könyvajánló

Lindu:
Lufik

Az életben, sok olyan szép illetve kevésbé kedves dolog történik velünk, amik amilyen gyorsan jönnek, olyan gyorsan tovább is állnak, akár csak egy elszabadult lufi, csalódottságot vagy mosolyt hagyva...

Tovább...

Tagjainknak
Üdvözlet, Látogató
[ Belépés | Regisztráció ]

Tagjaink:
Utolsó: kingush
Új tag ma: 0
Új tag tegnap: 2
Összes tag: 7298
Várakozó: 2

Online látogatók:
Látogató: 18
Regisztrált: 9
Összes: 34
Ebből 7 keresőrobot

Jelenlévők:
  Bari
  BladeAttila
  ibitke
  karolyszabo
  mermaid
  nyilas
  PiaNista
  TiTi_
  tothjanos

www.bioetanol.hu

Amatőr Művészek Fóruma :: Téma megtekintése -- Versekről - művekről - az A. M. F. -en

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok     RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Versekről - művekről - az A. M. F. -en
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,
16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,
31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Beszéljük meg... ->
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Vox_humana
Szerkesztő/moderátor
Szerkesztő/moderátor

HozzászólásElküldve: Szomb Jan 20, 2007 10:39 pm    Hozzászólás témája: Versekről - művekről - az A. M. F. -en Hozzászólás az előzmény idézésével

icon_exclaim.gif

... beszéljük meg! Sokan és sokféleképpen szóvá tettétek már, hogy egyre "hígul" a versek, az írások "minősége". Pellengérre állítva ezzel a szerkesztőket is.

Soksokk észrevételének hangot adva beküldött egy pár gondolatot, melyet szeretném ha ITT megvitatnánk.

soksokk:
Idézet:

"El kell, hogy mondjam, lassan a kínai áruházban érzem agyam csapongó gondolatait ezen a gyönyörű, érdek nélkül alapított AMF-en.
Mondom ezt azért, mert naponta több mint ötven vers születik, tömegáru módjára és ha szeretnék értéket kiszűrni, rengeteg silány műbe kell betekintenem, értelmeznem.

Szinte lehetetlen ilyen ütemben olvasni, ha csak nem, egész nap a monitort bámulnám.

Hölgyeim, és Uraim! Kérek mindenkit, fontolja meg, milyen írását teszi fel, mert ha felrak egy silány művet, olyanok milliószámra születnek naponta és veszelődnek a feledés homályába.
Számomra hihetetlen, hogy naponta lehet jó verset írni. Esetleg akkor, ha naphosszat az ihletét várja. Vajon megteheti ezt valaki a mai világban?
Bátran merem javasolni az AMF-en, a L e x i k o n -ban, A VERSÍRÁS ALAPJAI című írást. (V)

Szóval, magamat sem nevezem költőnek, de nem is ostromlom naponta szemetjeimmel az AMF-et. Írni sem tudok rendesen, de van bennem tanulási szándék.

Véleményem szerint, ha ez így folytatódik, az AMF-ből egy silány ismerkedési honlap lészen.

Nos, nagyjából ennyit szerettem volna mondani, és már jöhetnek a kövek, és egyebek, tudnillik mindenkinek lehet rossz napja, és nekem most az vagyon, de mielőtt eldobná valaki azt a követ, kicsit gondolkozzon, vagy számoljon legalább háromig…

Mondja ezt a sok, kicsit sokkosan…"

icon_exclaim.gif L e x i k o n (V)

... ennyi a gondolat és mindenkinek megköszönöm aki tovább gondolja és el is mondja ezzel kapcsolatban a véleményét... őszintén, nyiltan icon_smile.gif

icon_exclaim.gif

Szeretném még ehhez a témához kapcsolódóan, -ha időtök engedi és esetleg eddig elkerülte volna a figyelmetek-, vessetek egy pillantást
A-fraid: Nem figyelünk oda egymásra c. gondolataira, az ott elmondott véleményekre.

icon_exclaim.gif

Legutóbb Vox_humana szerkesztette (Hétfő Okt 26, 2009 3:51 pm), összesen 11 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése FElhasználó weblapjának megtekintése AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
doom
Intenzív csevegő
Intenzív csevegő

HozzászólásElküldve: Szomb Jan 20, 2007 11:10 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hmmm még nem írt ide senki előttem (?)?... Na mindegy. Én sem tartom magam költőnek, sem hasonlónak... bírálni sem akarok senkit, hiszen aki amit felkrak számára valószínű valamilyen szempontból fontos. És ezt, az írása üzenetét szeretné másokkal is megosztani. Nekem is van fennt olyan írásom, ami talán egyáltalán nem jó, de van számomra egy fontos jelentése, amit másokkal is szeretnék megosztani... Sok írásom inkább gondolat, gondolatkeltő, mint formailag tökéletes "mű". Ha valaki figyelmesen olvassa akkor talán azt érzi, amit én is, ami miatt megírtam, s talán üzen neki valamit. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindent fel kell rakni. Nem társkereső oldal, s szerintem nem is lesz az, és ez nem is baj. Akkikel szoktam levelezni, beszélgetni azok tudják, hogy van néhány olyan írásom is amit nem küldenék be, poedig talán néhány tetszene a tagoknak, én mégsem érzem úgy, hogy azoknak itt lenne a helye. Bár viszonylag új tagnak számítok a 4 hónapos múltammal, azért csak olyanokat teszek fel amit úgy érzek muszály másokkal is megosztanom. Bár mindenkinek vannak gyengébb pillanatai, s ebben egyetértek, hogy azonnal nem kellene beküldeni egy megírt verset. Mert ami egy adott pillanatban nagyszerűnek tünik, lehet másnap már nem is olyan... Tudom, hiszen már adtam én is plusszmunkát Voxnak, mert kicsit elsiettem a beküldést icon_smile.gif ! Bocs, ha nem sokat tettem hozzá a gondolatodhoz, de talán ki lehet szűrni azt a néhány fontosabb dolgot amit körülmagyaráztam.

Tamás
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése FElhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Hachier
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Szomb Jan 20, 2007 11:28 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Amit Soksokk írt, nem hangzik rosszul. Tényleg sok olyan munka van fenn, amire a szerzője helyében nem lennék büszke, péládul:
- mert rímelni szeretne, de nem tudja mi az a rím,
- vagy mert szabad verset írna, de fogalma sincs, mi különbözeti meg a sorokba tördelt lírai hangvételű prózát a szabad verstől,
- vagy prózát írna, de nem történik benne semmi
- vagy akár líra, akár próza, a mondanivaló hibádzik (nincs, vagy már megrágott)

Kellene szelektálni, ezzel 100%-ig egyet értek. De nem könnyű, megmondani, hol lehet, kell meghúzni a határt.

Ami a dömpiget illeti, ezzel nincs problémám: vannak, akiket olvasok, mert garantált a minőség, másutt, meg többnyire már a címválasztás árulkodó, hogy mond-e újat, vagy új módon valamit a vers, avagy sem. Tehát nem hiszem, hogy az átfoghatatlanság érv lehet a szelektálás szükségessége mellett.

Az viszont biztos, hogy az oldal megítélését javítaná, ha volna rosta, és többnyire jó művek volnának fenn. Hiszen ha valaki ismeretlen erre jár, és pont egy-két fércműbe botlik, az a többi írótól is elveheti a kedvét.

Szerintem, ha valamiképpen, hát formai módon biztosan lehetne szórni, tartalmilag − ez már sokkal nehezebb.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése FElhasználó weblapjának megtekintése
souldance
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Szomb Jan 20, 2007 11:43 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem is fontos az önkritika, versbeküldés szempontjából is. De ez megint annyira relatív dolog. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan itt próbálgatják a szárnyukat (én is). Nincs még kiforrott egyéniség, stílus, meghatározó forma...Nincs viszonyítási alap. Megírja beküldi, reakciót, segítséget vár...és aztán így formálódik idővel a tehetsége. Megint fel lehet tenni a kérdést, hogy kinek van tehetsége. Ez is relatív. Nem biztos hogy tehetséges valaki, de örül hogy kiírhatja magából és nyilvánosságot kap.A figyelmeztetés jogos és helytálló. Őszintén szólva én már nem is tudok arra időt szánni hogy kövessem az új tagokat, írásokat. Amit eddig megtaláltam, felfedeztem az amolyan véletlenszerű böngészés volt, vagy hozzászólások alapján néztem meg valakinek a versét,művét és megtetszett, vagy voltak fennt barátok, akik ajánlották magát az oldalt.
Minél többen regisztrálnak, annál több írás kerül fel.
Ennek határt gondolom a szerkesztők ideje és energiája tud szabni.
A kérdés ami megfogalmazódott bennem:
Az úgymond felhígulással (és ezt most nem minőségileg mondom...mert azt hiszem egységes mércét nem lehet felállítani a művészetben) nem veszik el a fórum lényege?
Ha nem tudjuk követni az újakat a mennyiség miatt, ha felörlődik a figyelmünk a sok írás elolvasása közben, akkor nem marad energia a hozzászólásokra, értékelésekre, véleménycserére, az értékek (ki-ki ízlése szerint) megtalálására...
Azt hiszem a fórum könnyen kezelhető és átlátható, ha valaki így akar keresni sikerrel járhat.A mennyiség az, ami hatalmasra duzzadt, így átláthatatlan szövevénnyé változtatva a fórumot.
Jöhet a megszorító program? (rossz vicc volt? icon_biggrin.gif )
Első lépés: az önkritika gyakorlása a mindennapokban!
Ezt talán azért nehéz itt betartani....mert személytelenné válik a virtualitás miatt, így sokkal kevesebb a felelősség.
A személytelenség előny vagy hátrány? Írói, olvasói, jóváhagyói szempontból?
Szerintem soksokk ez egy nehéz téma, amiről mégis beszélni kell.
A morális válság a végén még ide is begyűrűzik (bocsi de nem bírtam kihagyni icon_biggrin.gif ).
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése FElhasználó weblapjának megtekintése
Hachier
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Szomb Jan 20, 2007 11:51 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mondtál valamit, ami még nagyon fontos tényező (ld. vastag betű):

souldance írta:
Ha nem tudjuk követni az újakat a mennyiség miatt, ha felörlődik a figyelmünk a sok írás elolvasása közben, akkor nem marad energia a hozzászólásokra, értékelésekre, véleménycserére, az értékek (ki-ki ízlése szerint) megtalálására..

A határt meghúzni már csak azért is nehéz, mert ahány olvasó, annyi ízlés. Teszem azt, egy kevésbé igényes olvasónak, más jön be, mint egy igényesnek. A kérdés igazán az, hogy - ha már meg kell tenni - hol lehet vagy hol kell belőni a AMF átlagos igényszintet.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése FElhasználó weblapjának megtekintése
laszlo
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Vas Jan 21, 2007 12:10 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sokksokk-nak igazat adok sok mindenben. Sajna saját magamon tapasztalom, hogy silány, minőségben nem ide illő firkálmányokat teszek fel. Rengeteg hibával, a forma és ritmus meg nem tartásával, sok ragrímmel tarkítva néha már inkább erőltetett "művemet".
Megfonotolóra véve szavait, odafigyelek, hogy valóban az olyan versem, novellám stb... nem teszem fel ami egyenlő a nullával, és nem küldöm be naponta firkálmányaim ami úgy tűnik, hogy inkább mennyiségi, mint minőségi.
Sokksokk kérlek ne értsed félre nem irányodba szántam, csak belegondoltam szavaidba.
Másról nem írnék kritikát, vagy vélményt. De magamból kiindulva igazad van valamennyire.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
AAKrysten
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Vas Jan 21, 2007 12:38 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lehetetlen a versek minőségét szűrni, mivel akkor egyféle korosztálybeli-,előképzettségbeli- stb szűrést is kellene egyben véghezvinni..ez pedig szerintem nem megoldható. Sem idő, sem módszer nincs rá. Bár szóljon akinek mégis van ötlete.

A versek napi mennyiségét lehetne egyedül szabályozni, de ennek nem látom értelmét már csak amiatt sem, mert a "sok" között bizony van ami valóban értékes mű----tehát kellene egy korrekt elsődleges szelektálás, ami pedig mint fentebb írtam, nem megoldható. Hiszen kinek a pap, kinek a papné.....

Egyébként tény, hogy valóban nagyon felhígult a portál, sok az olyan irogató, aki úgymond "felindulásból elkövetett" verseit mintegy futószalagon dobálja be, egyszerüen lelki szemetesládának használva a portál olvasóit/íróit hiszen a tinédzserkor-mint tudjuk- hormonok által túlfűtött évei kontroll nélkül ontják a lírai/prózai vénákkal megvertek keze alól az efféle célzatú fércműveket. Akad jó is közöttük, de a legtöbb csak"tucatemocio". 12 egytucat írás. icon_rolleyes.gif

Röviden: Nem hiszem, hogy drasztikus felülbírálás nélkül megoldható volna a probléma.

Legutóbb AAKrysten szerkesztette (Vas Jan 21, 2007 12:41 am), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése FElhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Kisci
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Vas Jan 21, 2007 12:41 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok, én talán (!) a kisebbek között is a legkissebb vagyok, csak gondoltam, nekem is lenne néhány szavam ehhez a témához.Végig olvastam e-néhány hszt, és csak szorgalmaztátok ezt a szűrés dolgot, de nem találtam megfelelő megoldást arra miként?!
Én csak azt szeretném megkérdezni, hogyan lehetne MŰVÉSZETILEG, KIFORROTTSÁGILAG, STÍLUSILAG megszűrni egy AMATŐR irodalmi portálra beérkező amatőr 'költők' alkotásait? és ha valóban arról kell beszélnünk, hogy egy amatőr irodalmi portálra csak a profikat engedjük be (már bocsánat a királyi többes miatt, mint megjegyeztem megleheteősen kiscike vagyok én ehhez, csak a személyeskedés elkerülése végett!) a kiforrott, ritmikailag 100%ig megfelelő rím vadászok, poén gyáros, hahotáztató novelláták előtt nyitjuk meg a kapukat, akkor......akkor miért nevezzük amatőrnek? persze nem úgy gondolom, hogy az amatőr csak gyenge lehet, ami látszik is nagyjaink során......de mindneki (hogy egy korábbi hasonló témájú vitából idézzek) segédmunkásként kezdte a kőműves mestere mellett......

na már most drága mesterek....azt nem úgy kéne, hogy ti ebben a XXIszd-i kultur céhben felvennétek minket inasként, hogy ezt a gyönyörű szakmát, tökéletessen kitanuljuk tőletek, és tovább vihessük?!

azt értem, hogy sok az a fajta írás ami a lomtárba kerülne....a te gépeden....de lehet, hogy én, vagy valaki más éppen abban találja meg a legszebb képeket......ahogy gondolom nem csak én vagyok nagy Ady Endre rajongó, és valószínűleg nem csak én vagyok az aki nem igazán leli örömét egy József Attila vers elolvasásában.......mások vagyunk, mégis összehozött minket ez a portál...(amely hangsúlyozottan nem társkereső)..amatőrök vagyunk...mégis olykor nagyokat alkotunk.......mi alapján tudnánk megszűrni ezt?

és a napi megjelenést, hogyan lehetne adott napi átlagszintre állítani, mikor már (úgy gondolom) így is teljesen le van csökkentve (napi egy megjelenés/tag), vagy akkor csak minden második mai napon beküldött jelenjen meg? és hogyan választjuk meg kié legyen a minden első?

bocsi, hogy nem adtam hozzá én sem sokkal többet mint ezer újra felforduló kérdést. ezentúl én magam, is jobban meggondolom, hogy mindennapi hirtelen papírra vetült gondolataim, melyek meglehet néha nem ütik meg a mércét beküldjem-e.
és ezt nem kötöködés, csak a magam iránti éles önkritika.

köszönöm, hogy elmondhattam.

puszik mindenkinek, kisci (a legkissebb)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése FElhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
AAKrysten
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Vas Jan 21, 2007 12:48 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kisci írása nyomán jutott eszembe egy esetleges lehetőség:
Meg lehetne oldani egyfajta különválasztással, hogy azok akiket a portál üzemeltetői "nagyöregnek", "művésznek"neadjisten"mesternek" tartanak, meghívás alapján a portálon belül külön oldalon kaphassanak műmegjelentetési lehetőséget--és a jelenlegi beküldések között ne szerepeljenek ezen személyek írásai...ők lehetnének akik a beküldött műveket építő kritikákkal bírálnák és esetleg segítenék a tehetséges alkotókat a kritikáikkal..... icon_rolleyes.gif icon_question.gif

remélem a kései óra ellenére érthetően írtam le mire is gondolok...
Vissza az elejére
laszlo
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Vas Jan 21, 2007 1:48 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem rossz az elgondolás AAAKrysten. Valóban meg lehetni csinálni, de 2 dolog. Ugye mi is megnézhetnénk ezeket?
A másik, pedig, hogy érthető ez a külön választás, de!...
ki döntené el, hogy ki itt a "nagyöreg", a szerekesztők? mi magunk? mert szerintem ez is kicsit szerteágazó lehet, úgymond. Mi van akkor, ha vki az és mégsem kerül be abba a "csoportba"? Vagy nem oda való, de úgy érzi, hogy lenne a helye? Jó persze norműlis, felnőtt emberek vagyunk, de sajnos a hiúság sokunkban meg van és ez akár vitát is szűlhet.
Meg tudom, hogy én csak egy kamasz vagyok aki ontja a hülyeségeit magából és ráadásul még tele is rakja vele ezt az oldalt, és hát honnan veszem a bátorságot ehhez a mondathoz: de miért kell ennyire megkülönböztetni egymástól magunkat.
Én azt hiszem felnőtt emberek módjára elgondolkodva első lépésként talán ezt amit Sokksokk ÍRT KÖRLEVÉLKÉNT EL KELLENE KÜLDENI MINDENKIENK, hogy legalább tudják, h mi lehet a probléma. Kicsit várni, hátha magunkba szállunk. Én mindesetre az előre programozottakat még hagyom, és megfontolom, hogy mit küldök be.
Be kell látnom, hogy a beküldött X darab firkálmányom közül, ha van 15 értékelhető sokat mondok.
(Remélem sikerült nem nagy baromságot írnom, várom majd a leszólásokat).
Vissza az elejére
aron
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Vas Jan 21, 2007 8:05 am    Hozzászólás témája: Nyakadba ugrok! Hozzászólás az előzmény idézésével

Bizony, Soksokk és Vox, mindjárt a nyakatokba ugrom örömömben, hogy ez a téma nyilvánoságra került.
Én még anyire sem vagyok kendőzött, mint Sokk: néhány vers nem silány, hanem rettenetes, nem sok az írás, hanem rengeteg.
Éppen tegnap este volt időm olvasni, s szörnyülködtem, mert higgyétek el, az összes beküldést elolvastam, és mindössze három-négy olyan írást találtam, amit szerepeltettem volna egy irodalmi lapon. (azért nem mindennap ilyen rossz a helyzet)
Azt jó lenne, ha elfelejtenénk, hogy az amatőrséggel takarózunk. Sokan úgy használjátok az amatőr szót, mint a kezdő, vagy a silány szinonimája.
Ez tesz a legnagyobb kárt az oldalban. Amögé bújva, hogy "én csak amatőr vagyok, és csak az érzéseim írom le" esetleg szép, de irodalmilag értéktelen dolgok születnek meg.
Számtalanszor kijelentették már a szerzők, és igen sok tag, hogy az amatőr nem minőségjelző - hanem annak a munkának a jellege, ahogyan mi írunk. Nem pénzért, hivatásszerűen, mint a profik, hanem szeretetből és ihletésből. icon_exclaim.gif

Egy másik rossz hatású dolog, hogy jóindulattal középszerűnek nevezhető írásokat az egekig magasztalunk. De erről nem írok, A-fraid nemrégi írását meg lehet erről nézni, ott van a top 10-ben. Ám az biztos, hogyha rajtam állna, megszüntetném a csillagozós rendszert.

Krysten javaslata érdekes. Csak az a baj vele, hogy egy internetes oldalon nincs lehetőség rá, hogy egy szuverén, független, szakértő bizottság hozzon döntést, olyan, amit mindenki egyenlően elfogad. Ez még a társadalomban sem lehetséges. Így aztán óhatatlan, hogy táborokra szakadjon az oldal. (Bár így is klikkesedik.)

Én egy módot látok, hogy valahogyan megpróbáljul a minőséget feltornázni.
Sokan vagyunk, akik régóta írunk, és sokan vagyunk, akik tanultunk/tanulunk irodalmat. Tudok több tanárról, művészettörténészről, nyelvészről, és sok olyan személyről, aki magyar szakra jár, nem beszélve azokról, akik tudatosan képezték magukat valamely stílus rejtelmeiben.
Azt szeretném, hogy ezek az emberek legalább napi egy olyan hozzászólást írnának, amiből tanulni és fejlődni lehet. Kiemelve a hibákat, s az erényeket.

Amit még hasznosnak tartanék, hogy a szerkesztők között legyen összhang. Ha egyikük valamely verset nem ítél elfogadhatónak (s tegye ezt szigorúan), azt ne tegye fel más sem, ha az illető újra próbálkozna.

Ha valaki negatív kritikát kap, tanuljon, ne sértődjön meg. Sokszor öröm látni, hogy egy-egy negatív kritika után az illető elkezd próbálkozni, és látványosan fejlődik. Az már rém szomorú, hogy a negatív megjegyzés hatására az érintett személyeskedni, dühöngeni kezd, s mételyezi a közösséget.

Ennyi voltam. Vélem, hogy világosan, s egyszerűen írtam.

Áron
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése FElhasználó weblapjának megtekintése
soksokk
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Vas Jan 21, 2007 8:10 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Alakul ez a dolog, látok akaratot.icon_smile.gif
Nos magamból kiindulva:
Véletlenül kerültem az oldalra, mindenféle tudás nélkül, ugyanis köztudott, hogy a versek szerkezeti tanításával sem általánosban, sem középiskolában nem a megfelelő szinten foglalkoznak.
Vetettem le már verset én is, nem is keveset, mert nem volt előttem mérce, vagy egy egyszerű kiindulási pont…
Ugyanis aki ide téved most, csak a saját tudásával tud látni, egyáltalán nincs kisegítő lehetőség.
Nem tartok ésszerűnek semmilyen korlátozást, azon egyszerű oknál fogva, hogy az a szabadságból való lecsippantásnak minősül nálam.

Javasolnám: Főmenü / Információ alatt nyitni egy „Verselemzések” című akármit, melyben Ady, Petőfi, stb., vagyis nagy költők versei lennének szerkezetileg szétcincálva.
Egyszerre egy mű lenne rajta, és ezt hetente lehetne cserélni.
Ebből szerintem mindenki tanulna, és szívesen nézegetné.

Üdv: soksokk
Vissza az elejére
sear
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Vas Jan 21, 2007 8:26 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nos, engem is zavar egy kicsit, ha fellépek az amf-re, és a belüldések közt alkalmanként egy darabot sem találok, ami ne venné el a kedvem a továbbolvasástól a szemet szúró hibáival, olyanról meg már nem is nagyon álmodozom, amelynek elolvasása után elégedetten csettintenék. És igen, szükség van szűrésre - mi több, van is szűrés! Ugyanis ha valami nagyon nem tetszik, szimplán odébbállok, nem olvasom végig, esetleg írok hsz-t, hogy ezt meg ezt talán nem így kellett volna. Bár megvallom, a nagyon-nagyon elbaltázott versekhez nem is igazán írok, mert néha annyira nincsenek tisztában még a mondatalkotás szabályaival sem, hogy már én szégyellem magam, akkor pusztába kiáltott szónak szoktam érezni a feltörni vágyó tanácsokat. Na, egy kicsit elkalandoztam, a lényeg, hogy mindenki használja a saját természetes szűrőjét, egyéb, magasabb, "isteni beavatkozás icon_biggrin.gif "-jellegű szelektálásra szerintem nincs szükség. Ezt a "mester" meg "öreg" meg nem tudom milyen dolgot pedig nem tartom valami jó ötletnek. Bocsánat mindekitől, de erről valahogy egyből a nácik meg a fajelmélet jutottak eszembe icon_lol.gif ! Minek így kettéválasztani az embereket? Főleg, hogy még az olvasottak és az általában jó értékeléseket kapott emberek közül is IGEN-IGEN kevés az olyan, akinek tényleg azt lehetne mondani, hogy ez igen öcsém, na te mehetsz a Parnasszusra icon_lol.gif ! Egyébként szerintem elég sok művészeti honlap van, ahol nem adnak ki majdnem akármit, vagy ha épp ki is adnak, a sárga földik lehordják... szóval szerintem van alternatíva, lehet máshol is szerencsét próbálni;). Na meg talán érdemes belegondolni abba is, hogy senkinek sem lesznek szuperek az első versei. Én is elismerem, hogy az itt publikálók nagy százaléka nem foglalkozna versírással, ha nem találta volna meg ezt az oldalt, vagy ha mégis, sosem lépne tovább a fűzfa-poéta szintjénél, na bumm! Viszont biztosan lesznek, akik képesek lesznek a továbbfejlődésre... ehhez pedig idő kell. Most komolyan, tegye fel a kezét az, akinek már az első megírt verse tökéletes és kifogástalan volt... nem látom, hogy tolonganátok icon_biggrin.gif !
Én a sok fércmunkánál (mindig is voltak, mindig is lesznek) nagyobb problémának látom azt, hogy elfogultan és a hibákat semmibe véve szórják a dicséreteket elég sokan, és ezzel nemcsak magukról állítják ki a "nyaller" bizonyítványt, hanem tévhitbe ringatják az adott alkotót, rosszabb esetben megfojtják a fejlődését, halálra ítélik a benne rejlő művészetet.
Bár ha igazán őszinte akarok lenni, ez is csak egy kicsit bosszant. Ez legyen a legnagyobb problémánk icon_wink.gif ! Hiszen aki tényleg szeretne minél jobb lenni, tényleg törődik azzal, hogy fejlődjön és minél jobb legyen, nem csak szellemi maszturbációt végez, az itt is különbséget tud tenni.

"Aki nem vak"
az úgyis
"Látja, mi a lényeg..."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
secondEduard
Fergeteges csevegő
Fergeteges csevegő

HozzászólásElküldve: Vas Jan 21, 2007 9:10 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nagyjából egyetértek minden hozzászólással, leginkább persze soksokk "nyitóírásával". Nem tudok megoldást én sem, talán tényleg körlevélben kellene mindenkinek elküldeni soksokk írását, hogy némely fűzfapoéta vegye már észre magát. De sajnos a nagy helyzet az, hogy aki echte tehetségtelen és a versíráshoz nagyon de nagyon síkhülye, az még akkor sem veszi észre magát és akkor sem szokik le a "versgyártásról" ha a fülébe üvöltöm, hogy borzalmakat ír.

Az itt felvetett probléma nagyon is valós, ám megoldásához nem egy ilyen fórum kell, még csak nem is valamiféle kiszűrés, hanem inkább egy jó pszichológus, aki kezelné azokat az elmebetegeket, akik azt hiszik magukról, hogy amit írnak, az vers. Sokaknál ez már nem is az önkritika hiánya, hanem valamiféle fixa idea.

Végre megengedhető (e fórumnak hála), hogy igen erősen odamondhattam a véleményemet, de mindhiába, ha az érintettek nem olvassák, vagy ha igen, akkor sem fogják tudni -mondom, egy jó pszichológus nélkül,- hogy éppen rájuk céloztam, mint echte tehetségtelenre.

Még majd gondokozom azért, hogy a pszichológiai szakrendelésen kívül mi lehetne a jó megoldás.

Üdv. mindenkinek: József
Vissza az elejére
Aarnyek
Fergeteges csevegő
Fergeteges csevegő

HozzászólásElküldve: Vas Jan 21, 2007 9:16 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hűűűű...

Sok minden le van írva már ide...

Legelsősorban magamról...

Nem vagyok képzett irodalmár, ezt, aki olvas biztosan észrevette már.
Igyekszem tanulni, habár egyre kevesebb az időm.
Gondolom azt is észrevettétek, hogy már egy ideje nem publikálok. Adódik ez abból, hogy összecsapot, érzésem szerint nem kiforrot dolgot nem szeretnék feltenni. Zárójelben megjegyzem...Minnél jobban ráérzek a líra titkaira, egyre inkább kritikus szemekkel nézem az irományaim...Elszomorító, de max. 30% az ide felrakottaknak ha ér valamit.
Nem kell megsértődni, magamról beszélek.
Ha az oldalon megjelenő írásokat veszem alapul ez a százalékarány mégkisebb..sajnos.

Teljesen objektív megítélésről, szerintem, addig míg két ember él a földön, nem beszélhetünk. Mindig lesz valaki aki más szemmel fogja látni a dolgokat, jelen esetben egy beküldést. (akarattal nem nevezem alkotásnak)

De mivel az oldal motorja egy PhP Nuke rendszer...
És mivel a szerkesztők között létezknek az irodalomhoz értő személyek
(ezek száma szerintem is növelhető lenne, olyan hozzáértő személyekkel, korlátozott jogokkal, amik csak a beküldések elbírására adnak lehetőséget....)

A Nuke felkínál egy opciót a beküldések jóváhagyásakor...

Megjelenjen a főoldalon, azaz ne jelenjen meg ott..

A szerkesztőknek, szerintem élniük kellene ezzel az opcióval

Persze ez sem folyna le vita és személyeskedés nélkül. Az ember már csak ilyen..
nagyi
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Vas Jan 21, 2007 9:35 am    Hozzászólás témája: Vox Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok, kedves Mindannyian!
Nagyon jó ötletnek tartom, hogy végre valaki szétválogassa az úgynevezett műveket. Én egy igazi anyós módra tenném ezt,függetlenül attól, hogy aszerző megsértődne-e, vagy sem.Van egy ide illő saját gondolatom, ...elfogadok minden kritikát, amit a közönség nekem szánt, vagy abbahagyom az egészet, vagy folytatom a versirást...
Kaptam mindenféle hozzászólást, be kell, hogy valljam, ahol dicsérnek, nagyon jól esik, mint mindenkinek, de ha rámszólnak, azon elgondolkodom egy ideig, mielőtt válaszolnék. Mert ezekből lehet ám tanulni és még rá nem jövök, mit üzen nekem, addig próbálkozom, mégha nem is sikerül mindig.
Sokat változtam, amióta fenn vagyok, köszönve ezt elsősorban Kolompnak, aki addig-addig figyelmeztetett, hogy nem is tudtam, miért kritizál annyira, hiszen nem is ismer, akkor miért bánt. Hát kérem szépen, Ő nem bántani akart, hanem segiteni és ezt köszönöm Neki, mindig hálámat fejezem, amikor csak tehetem.
Soksokk, te is a tanitóm vagy, Neked is sokat köszönhetek, mégha nem is vagyok rendes tanuló, mert a tanácsaid megfogadom, de van amit hiába rágsz a számba, ha nem megy, akkor nem megy. Pl a ritmus.
Azt mondják, akinek nem inge, ne vegye magára. Öltözök, mert én mindennap irok verset, néha kettőt is. Nem mondom, hogy jókat, de ha jön a gondolat, irok. Úton, vasalás, főzés közben, néha felkelek álmomból, attól függ.
Mégegyszer itt is megkérek mindenkit, tényleg foglalkozni kellene a szitálással, mert aki felfogja, ez mit jelent, az vagy betartja a tanácsokat, vagy kilép, helyet és időt engedve azoknak, akiknek itt a helyük.
Biztos van sok fiatal, képzett tehetség, aki itt érvényesülhet.
Én mint nagymama, most tanulom, amire felhivják a figyelmem, egyszerű kereskedő vagyok, csak középiskolai végzettséggel, ami megfog arról irok, külön irodalmat, versszerkesztést soha nem tanultam, de mégis, innen bentről, valami irásra késztet és ebben örömömet lelem.

Szeretettel nagyi-Vali
Vissza az elejére
dmaster
Érdeklődő fórumozó
Érdeklődő fórumozó

HozzászólásElküldve: Vas Jan 21, 2007 9:51 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Én már lassan 3 éve vagyok tagja az amatőrművészeknek és ez idő alatt szerintem igyekeztem olyan verseket feltenni, amik azért semmiféle ürességet nem sugároznak, inkább valamiféle érzelem kifejezést, ill. életérzést!
S, csak akkor írok én is verset ill. teszem is fel hogyha jónak gondolom és persze van hozzá jó ihlet is!
És szerintem, ha regisztrál valaki erre az oldlara az tényleg írásra adja a fejét ne pedig csak arra hogy chateljen vagy garázdálkodjon az oldalon!
Ismerek én itt igazi költőket akik tényleg tudják hogy mi az az írás, és olvastam sok versüket, jó olvasgatni is mert tanul is tőlük az ember hogy mi az amin még csiszolni kell!
Tudom hogy nem megoldás csak egy javaslat részemről, ha beküldd valaki egy rossz verset publikálásra és megnézitek és nem igazán versszerű akkor azt nem kell publikálni, vagy ajánlod neki hogy mikre kell odafigyelni!
Lehet hogy hülyeség a javaslatom és így csináljátok ti szerkesztők és egyben jó költők is.

Kösszi
Csak ennyit akartam hozzászólni!

Üd.: Dmaster;))
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Hachier
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Vas Jan 21, 2007 10:25 am    Hozzászólás témája: Re: Szerkesztői ajánlás Hozzászólás az előzmény idézésével

Ezzel kapcsaolatban csak egy mondatom lenne:

aron írta:
Krysten javaslata érdekes. Csak az a baj vele, hogy egy internetes oldalon nincs lehetőség rá, hogy egy szuverén, független, szakértő bizottság hozzon döntést, olyan, amit mindenki egyenlően elfogad.(Bár így is klikkesedik.)

Nem kell mindenkinek elfogadnia − akinek nem tetszik, hát fájdalmas veszteség, de nem kötelező használnia az oldalt.

Amúgy Krysten mondott valami nagyon ötleteset: mi lenne, ha amikor az admin olvas, akkor rendelkezésére állna egy olyan lehetőség, hogy "Szerkesztői ajánlás", amely megjelenne a mű címe mellett.

Ez elsősorban az adminoknak volna nehéz, hiszen "ja-de-aranyos-butaság"-nak akkor sem kell adni, ha tetszetős, és néha meg talán akkor is elismerheti, hogy abban a műben van valami plusz érték, ha neki épp nem jött be.
Vissza az elejére
timeadiva
Fergeteges csevegő
Fergeteges csevegő

HozzászólásElküldve: Vas Jan 21, 2007 10:35 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Leginkább sear véleményével értek egyet. Én közel 1 éve vagyok itt, és amikor rátaláltam erre a honlapra végigolvastam, hogyan " publikálódnak " itt a művek. Világosan benne volt, van, hogy a szerkesztők átnézik a műveket és fentartják a jogot a publikálás esetleges megtagadására. Ebből én arra következtettem, hogy csak azok a művek jelennek meg, amiket hozzáértő emberek arra érdemesnek találnak.(Egyébként van ilyen oldal, ahogy sear is írta) Persze azóta rájöttem, hogy ez nem így van.
Sokmindenki elmondott itt már mindent a külső formákról, a szabályokról, az irodalom lexikális törvényeinek be, be nem tartásáról, a felszíni elvárásokról, mindenről, és mindenkinek van igazsága. Viszont senki sem szólt még a versek tartalmi részéről, vagy elkerülte a figyelmemet.
Azt hiszem a rosta legelső legnagyobb lyukán a trágár kifejezésekkel teledűzdelt káromkodásokkal " színezett " írásokat kéne " fennakasztani ".
Azokat, amik sem így, sem úgy nem lehetnek építő szándékúak, jellegűek senkire, semmire nézve , sem a szerzőre, sem egyetlen olvasóra sem. Legelőszőr a valóban, tartalmilag korcsat kellene kizárni, mert hiába tökéletes egy mű a felszínen, ha a tartalmi része fényévekre áll az irodalomtól...
A művészet alkotás, teremtés. Ha alkotunk olyat alkossunk, ami érdemes az életre, ami önmagában ha egy picinykét is, de szebbé teszi azt...és nem csak felöltözteti...
Köszönöm!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
soksokk
Oldódó csevegő
Oldódó csevegő

HozzászólásElküldve: Vas Jan 21, 2007 10:44 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Elgondolkodtam azon, hogy mindenki a szerkesztők nyakába akar varrni
plusz feladatokat……... Kb.: 6000-es növekvő létszámra van 3-4 szerkesztő, kik szabadidejüket, és lelküket áldozzák az Amf-ért. Biztos vagyok benne, hogy kis lépésekkel, de céltudatosan, eredményeket lehetne elérni.
/Már az is eredmény, hogy kulturáltan beszélgetünk, erről a kényes témáról./
Szóval, keressük a megoldást, olyat, amely a többségnek megfelel…..

Kezdem színesben látni a világot, és nem azért, mert behúztak egyet:))))
Tisztelettel: soksokk:)
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Beszéljük meg... Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,
16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,
31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
Következő
1 / 42 oldal

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Page Generation: 0.722 Seconds

Webtop MediaCenter.hu LinkBank Magyar Honlap Linkek Webtop Webtop. MediaCenter.hu.
Google PageRank kijelző: CamelPark SEO tools
Google PageRank RSS csatornáink

:: Chronicles phpbb2 style by Jakob Persson :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::